iSensPro

De Challenge

Een pijp is meestal beschermd met een coating die jarenlang meegaat ongelooflijk veerkrachtig en beschermend is, maar niet voor altijd. Zodra het degradeert tot het punt dat de coating afbladdert en de metalen pijp onbeschermd is, wordt er corrosie gevormd.
Corrosiedetectie en -bewaking gaat meestal niet verder dan visuele inspecties en mogelijk ultrageluid tot thermografie, radiografie of gepulseerde wervelstroom. Soms wordt de isolatie of coating verwijderd om metingen uit te voeren. Dit draagt veel kosten en risico met zich mee. En dat alles treft alleen kleine, gelokaliseerde inspectiegebieden.

De Solution

iSensPro heeft een Leak Detection (LD) en Corrosion Under Insulation (CUI) sensorsysteem ontwikkeld voor montage aan de buitenkant van de bekleding van de pijplijn. Met andere woorden, de sensoren monitoren gegevens onder het isolatiemateriaal. Ze inspecteren, detecteren, voorspellen en verminderen vochtigheid, temperatuur en geluid. De sensortechnologie van iSensPro helpt klanten om onderhoudskosten te verlagen, digitaliseren en op afstand te willen monitoren.

De Businesscase

– De gepatenteerde iSensPro-sensor is eenvoudig aan de buitenkant van de bekleding te installeren zonder dat de bestaande isolatie hoeft te worden verwijderd.
– Onder de isolatielaag wordt gemonitord. Geautomatiseerde inspectie en detectie van vocht worden realtime gestreamd, 24/7.
– Sensoren worden aan aan de buitenkant van de isolatielaag gemonteerd en detecteren het hele gedeelte 360° rondom de leidingen.

iSensPro

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.