Medewerker Veiligheid Verhogen

De Challenge

Een van de veiligheidsdoelen is om meer manieren te vinden om werknemers uit mogelijk gevaarlijke situaties en omgevingen te verwijderen. Waar productielocaties bijvoorbeeld afgelegen zijn – op moeilijk bereikbare locaties – bestaat er een risico bij gevaarlijke stoffen voor werknemers. Om te verkomen dat mensen naar potentieel gevaarlijke omgevingen gaan , zoals verhoogde of besloten ruimtes, of om mensen bloot te stellen giftige stoffen. De fysiek veeleisende omgevingen op deze locaties kunnen zelfs eenvoudige, dagelijkse taken, zoals het vastleggen van observaties, arbeidsintensiever maken. Het veel kost tijd!

De Solution

In deze applicatie doen de robots het werk van mensen door taken uit te voeren zoals het scannen op afwijkingen, het opsporen van corrosie of het controleren van meters. Het gaat erom dat je robots kunt gebruiken om dat realtime inzicht te krijgen en om de context van de faciliteit te krijgen voor iemand, zoals een medewerker op kantoor die probeert te helpen bij het oplossen van een baan of een apparaat, terwijl de blootstelling van mensen naar deze potentieel gevaarlijke omgevingen. Dit gebruik van deze robots zal helpen een van zijn belangrijkste doelen te bereiken: het verbeteren van de veiligheid van werknemers door mensen weg te houden

De Businesscase

Het verbeteren van de veiligheid is niet het enige dat deze Robot kan doen. Wanneer deze robots zich op afgelegen locaties bevinden, kunnen ze de operationele efficiëntie verbeteren door grotere datasets te verzamelen over hoe apparatuur op deze locaties presteert. Als je een mens eropuit stuurt, kunnen ze twee of drie dingen tegelijk bekijken. Een robot als Spot kan verschillende sensoren of camera’s hebben en al die informatie tegelijkertijd verwerken. Hierdoor zouden minder reizen en een vermindering transport naar de locaties betekenen. Snelle ROI!

United Robotics Group

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.