Mobiele High-Frequency Lifter

De Challenge

Een efficiënte manier om het lossen en leeghalen van containers (loose loaded) is al een uitdaging in zichzelf. Het is een zware en ondankbare taak. Meer dan 500 miljoen los geladen containerzendingen per jaar. Dit vormt een uitdaging voor de gezondheid en veiligheid tijdens het lossen van containers, aangezien de overgrote meerderheid van de los geladen containers handmatig wordt geladen en gelost.

Bedrijven zijn zich bewust geworden van het feit dat om een veilige en winstgevende werking te garanderen, elk mogelijk gevaar moet worden geëlimineerd of geminimaliseerd om de gezondheiden veiligheid van werknemers te beschermen. De onregelmatigheden en uitdagingen van containerladingen hebben deze inspanningen echter bemoeilijkt.

Ladingen met verpakkingen van verschillende grootte en vorm stellen hoge eisen aan de flexibiliteit. Bovendien maakt het palletiseren van goederen in een container het onmogelijk om de volledige ruimte van de container te gebruiken, omdat de breedte van de container slechts 2 1/2 pallets kan passen en inhoudt dat de overgrote meerderheid van de los geladen containers handmatig wordt geladen en gelost.

De simpele waarheid is dat werknemers gevaar lopen wanneer ze zware, onhandige en onbeveiligde items uitpakken. De systemen die worden gebruikt om containers uit te pakken, omvatten vaak de handmatige handelen van goederen en omvatten zwaar tillen, ongemakkelijke houdingen en repetitieve bewegingen.

De slechte arbeidsomstandigheden die momenteel op de meeste containerlocaties van kracht zijn, leiden tot een laag behoud van werknemers en problemen bij het aannemen van personeel. Bovendien is er meestal een zeer krap tijdvenster waarin het lossen moet worden voltooid, waardoor haast wordt toegevoegd aan de lijst met mogelijk gevaarlijke factoren. Al deze factoren vormen specifieke uitdagingen voor het laad- en losproces – uitdagingen die een dramatische impact kunnen hebben op uw bedrijf.

Op de lange termijn is geen van deze een duurzaam bedrijfsmodel en vormt het een belemmering voor zowel groei als winstgevendheid.

De Solution

Er zijn momenteel zeer weinig tilhulpmiddelen beschikbaar en de fysiek belastende omstandigheden (met tillen, buigen en draaien) die gepaard gaan met het laden en lossen van containers leiden tot verwondingen en verhoogd ziekteverzuim. Wat nodig is, is een efficiënte, economische manier om gezondheids- en veiligheidsrisico’s te beheren bij het verpakken en uitpakken van containers.

TAWI heeft een systeem ontwikkeld de Mobiele High Frequency Lifter (MHL). De MHL kan ingezet worden zowel als mobiele vacuüm lifter als mobiele container unloader voor het leeghalen van containers (loose loaded).

Omdat snelheid van essentieel belang is…
Hoogfrequente vacuümheffers zijn ontworpen om de manier waarop een persoon handmatig werkt te kopiëren. Niet alleen neemt de lading van de operator, maar de hoogfrequente lifter heeft ook een snelontgrendelingsknop waarmee de operator een pakket kan laten vallen voordat het zelfs de pallet raakt. De impact op kosten en efficiëntie is duidelijk, omdat het betekent dat u met één persoon kunt sorteren en palletiseren in plaats van met twee.

  • Snelheid: snelle pakketafhandeling en quick release om tijd te besparen
  • Efficiënt: waar voorheen twee medewerkers benodigd zijn, is het nu mogelijk om met een medewerker de container leeg te halen zonder verliezen in prestatie.
  • Ergonomische ondersteuning: aangezien het volledige gewicht van het pakket wordt gedragen door het innovatieve vacuüm systeem.
  • Moeiteloos tillen: Heffen met één hand, gebruiksvriendelijke joystickhandgreep en aangepaste zuigvoeten voor verschillende type verpakkingen.

De Businesscase

Een veilige en gezonde werkplek gebeurt niet door toeval of giswerk. Het vereist analyse en planning. Het vereist dat men niet alleen de risico's begrijpt, maar ook de omstandigheden die aanleiding geven tot deze risico’s. En daar zijn we bij TAWI in gespecialiseerd.

TAWI heeft jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven van alle soorten en maten bij het vinden van veiligere, productievere en efficiëntere manieren om hun producten te handelen en te verplaatsen. Wij zijn experts in het ontwikkelen samen met onze klanten van oplossingen die eenvoudig en economisch te implementeren zijn, weinig onderhoud vereisen, een snelle ROI bieden en die onze klanten helpen concurrerend te blijven in steeds moeilijkere markten.

Een efficiënte tiloplossing voor het lossen van containers of vrachtwagens bespaart uw bedrijf tijd en geld en verbetert tegelijkertijd de gezondheid en flexibiliteit van de medewerkers. Hierdoor is het gemakkelijk met onze ROI (return of investment) tool, een berekening te doen van de aanschaf.

Bekijk hier de video.

TAWI Nederland

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.