Model 1 automatic charging

De Challenge

De overgang naar e-mobiliteit bevat veel hindernissen: stationair of statisch opladen in gesloten lussystemen, zowel in privé als openbare ruimtes, is een steeds grotere uitdaging vanwege ruimtelijke beperkingen, toegankelijkheid van oplaadpunten, hoge uitvaltijd van bedrijfsvoertuigen en vaak afstanden tussen oplaadpunten en werkplekken, hoog gewicht door grote accu’s (en alle negatieve gevolgen daarvan). Beschadigde laadpalen zijn ook een probleem in krappe parkeerplaatsen. Bovendien is piekvraag een verlammende realiteit voor elektriciteitsnetten, een probleem dat de komende jaren alleen maar erger zal worden met een groeiend aantal elektrische voertuigen.

De Solution

Elonroad biedt een conductief laadconcept dat kabelvrij en all-inclusive is als aanvulling op het bestaande kabelladen en zo een snellere overgang van fossiel wegtransport mogelijk maakt. De technologie bestaat uit rails ingebed in het midden van de baan ter hoogte van het asfalt (dynamisch) of boven op de weg gemonteerd (stationaire oplossing). Segmenten van 1 meter lang in serie zetten alleen stroom onder het voertuig. Er is geen actieve stroom in de rail voor of achter het voertuig, elektriciteit wordt alleen dynamisch overgedragen tijdens het opladen van het voertuig. De elektrische weg kan alle soorten batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) bevoorraden.

De Businesscase

Bereikgeluk in plaats van bereikangst met continu opladen. Minder ruimte ingenomen door traditionele laadstations, minimaal invasief. Ontgrendel kleinere accu’s (tot 80% verkleining met dynamisch) maar zelfs met spotladen bij stationair draaien. Verhoogde uptime (30%), geen werkstroomonderbrekingen omdat het opladen automatisch plaatsvindt. Verhoog de werkefficiëntie en een lager voertuiggewicht, wat leidt tot een hoger laadvermogen/passagierscapaciteit. Veilige operaties, geen risico om hardware te beschadigen door erop te rijden. Automatisch, intelligent opladen en factureren van het wagenpark.

Elonroad

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.