Naoden bio-energiecentrales

De Challenge

Energieverbruik en organische afvalverwerking zijn regelmatig grote uitdagingen in industrie en gemeenten. Er moet constant energie worden opgewekt, terwijl er ook behoefte is aan duurzame energie.

De Solution

Naoden biedt een duurzame oplossing om organisch afval om te zetten in groene energie en draagt bij aan een verbeterede circulaire economie. Naoden heeft twee krachtcentrales ontworpen: Imperium en Nobolis. Deze zetten afvalproducten om, zoals hout, palet, snoei, notendoppen en stenen in warmte en elektriciteit door microvergassing. De opgewekte energie kan vervolgens weer worden gebruikt voor eigen industriƫle processen. Voordelen o.a. zijn aanzienlijke besparingen op afvalbeheerbelastingen en een bijdrage leveren aan de klimaatregelgeving.

De Businesscase

Imperium en Nobolis kunnen leiden tot een verlaging van 40% in energiekosten en CO2-uitstoot vermindering met 30-50%. Imperium kan 90 kW elektriciteit en 160 kWth warmte opwekken. Nobolis kan 320 kW en 1600 kWth warmte opwekken Het rendement is 4-8 jaar. Er kan makkelijk aan specifieke behoeften worden voldaan met de plug-and-play-oplossing die net zo eenvoudig is als Legoblokjes aan elkaar klikken. Imperium- en Nobolis-modules kunnen parallel aan elkaar worden gekoppeld en kunnen buiten het industrieel terrein worden geĆÆnstalleerd.

Bekijk hier de video

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.