Natural Low Cost Oyster Reef

De Challenge

Nog maar 150 jaar geleden bestond 20-30% van de Noordzee uit oesterriffen, die bijna de hele Nederlandse kust bedekten. Nu zijn ze bijna allemaal verdwenen. Meer dan 90% van deze Noordzeepopulatie is overbevist en opgegeten. Oesters behoren tot de belangrijkste ecosysteem-engineers in de oceaan en hadden vroeger een ongelooflijke impact op het mariene milieu. Tot vandaag hebben we de diensten die deze ecosystemen leveren, niet naar waarde geschat. Nu is de samenleving zich bewust geworden van hun belang en is zij bereid ervoor te betalen. De huidige technologie voor restauratie is duur en niet schaalbaar. Wij hebben een alternatief.

De Solution

Oyster Heaven’s ‘Moeder Rif’ is gemaakt van klei die gevonden worden in de gebieden waar we ze willen gebruiken en zal biologisch afbreken nadat de projectperiode voorbij is, wat betekent dat onze technologie goedkoop, schaalbaar en volledig circulair is.

Deze riffen fungeren als zaad voor oesters om uit te groeien. Zij worden ook onder laagtechnologische omstandigheden door vissers uitgezet, wat betekent dat elk project nieuwe seizoenbanen oplevert voor deze belangrijke gemeenschappen.

De Businesscase

Onze samenleving is bereid te betalen voor de belangrijke ecosysteemdiensten die oesterriffen leveren. Oyster Heaven zet de riffen uit en verkoopt vervolgens, zonder ze te verstoren, de banen die ze opleveren. Mestbeheer, koolstofvastlegging en verbetering van de biodiversiteit zijn allemaal van hoge en toenemende waarde. Wij verkopen de credits die door de riffen worden gegenereerd aan industrie├źn met een grote ecologische voetafdruk, zoals de landbouw of de woningbouw.

De onderstaande afbeelding geeft een schatting van de waarde die wij bieden.

Oyster Heaven

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.