Onbemande uitgifte container

De Challenge

Bij stops en turnarounds hebben veel mensen op verschillende momenten spullen, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen nodig.
Overdag is er voldoende te doen voor de collega die dat ter plekke regelt. Maar vaak gaan die onderhoudstops 24/7 door. En als je wilt, kan een of meer mensen daar een dagtaak aan hebben om ze van de juiste materialen te voorzien. Maar het hoeft niet!! Ook in de nacht en weekenden moet een medewerker aanwezig zijn. Dat kost best veel geld, terwijl het dan juist rustig is. Daarom ging Arentis op zoek naar een mogelijkheid om de uitgifte onbemand maar wel gecontroleerd te organiseren.

De Solution

Een innovatie in de dienstverlening is het onbemande uitgiftepunt voor tools en of persoonlijke beschermingsmiddelen. We zorgen bij aanvang van een project dat een of meer containers ter plaatse worden neergezet en zijn ingericht met de juiste benodigdheden. Zonder tussenkomst van een magazijnmedewerker heeft een medewerker van onze klant met een pasje toegang tot de container. Hij kan de locker daarmee openmaken en het gewenste gereedschap pakken en weer inleveren.

Na autorisatie kunnen in een soort automatiek de juiste tools of PBM’s worden gepakt en achteraf worden ingeleverd. Zo is 24/7 veiligheid op voorra

De Businesscase

Dit concept ligt in lijn met hetgeen we nu willen: efficiënte en prijsbewuste uitgifte (niet onnodig duur door bemanning) en altijd beschikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor het onderhoud en aanvullen van de voorraad komen we met een beperkt aantal mensen toe. Veel efficiënter dan wanneer die locaties allemaal bemand zouden moeten zijn.

Er is door corona een bijkomend voordeel. Anderhalve meter afstand houden gaat perfect dankzij de contactloze uitgifte. We zijn hiermee heel coronaproof.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.