Remote KB Monitoring

De Challenge

Kathodische Bescherming (KB) voorkomt roest aan stalen leidingen en daarmee de kans op schade en lekkage van kostbare grondstoffen. Zeker bij brandbare of giftige stoffen kunnen bedrijven zich geen risico’s permitteren en willen ze onveilige situaties vermijden. Ze moeten dus scherp in de gaten houden of de kathodische bescherming van hun leidingen nog goed werkt. Maar hoe doen ze dat op een efficiënte en effectieve manier? Zeker bij leidingen die onder de grond of in het water liggen is dit een praktische uitdaging en een kostbare zaak.

De Solution

Met Gemba’s Remote KB Monitoring is het mogelijk de Kathodische Bescherming van leidingen op afstand te bewaken. De leidingen zijn op verschillende punten uitgerust met meetpalen met sensoren. De sensoren zijn gekoppeld aan het Internet of Things (IoT) via een Low Power Wide Area Network (LPWAN) en voeren regelmatig metingen uit. De verzamelde data gaan naar een IoT-platform voor analyse en rapportage via dashboards. In een alarmsituatie krijgen medewerkers een melding op hun smartphone. Bij extreme waardeveranderingen of het omvallen van een meetpaal gaat er automatisch een alarmsignaal uit.

De Businesscase

Remote KB Monitoring biedt bedrijven actueel inzicht in de werking van de kathodische bescherming van hun leidingen, ook al zijn deze door hun ligging moeilijk bereikbaar. In plaats van medewerkers op pad te sturen om periodiek controles te doen, weten ze iedere dag wat de situatie is. Zo signaleren ze schade vroegtijdig en kunnen ze problemen voorkomen. Ze kunnen hun medewerkers efficiënt en gericht inzetten voor onderhoud, leiden geen omzetverlies door lekkage en brengen de gezondheid en veiligheid van mensen niet in gevaar.

#iAskPlazaMaintenanceNEXT2023

Gemba Service

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.