Robot “Schmutzpoetser”

De Challenge

Wat was de uitdaging voor High Tech Alliance?
De huidige manier van het schoonmaken van een langzaamzandfilter is handmatig en hierbij moet het filter uit bedrijf. De schoonmaakrobot “Schmutzpoetser” is in staat om de bovenste laag van het filterbed van een langzaamzandfilter schoon te maken, zonder dat het filter buitenbedrijf gesteld hoeft te worden én met behoud van bacteriën die een belangrijke zuiverende werking hebben.
Daarnaast wordt bij toepassing van de schoonmaakrobot “Schmutzpoetser”, de filtercapaciteit en dus de drinkwaterproductie maar liefst verdubbeld.

De Solution

Innovatie op dit niveau en deze complexiteit resulteert in een lang en zorgvuldig traject. De oplossing is een autonoom werkend onderwater robotica-systeem welk wordt ingezet in het productieproces van drinkwater. Omdat het ons drinkwater betreft worden hier hoge eisen aangesteld. Deze eisen hebben direct invloed op de technische eisen van het robotica-systeem.

De Businesscase

Dankzij de Schmutzpoetser wordt de filtratiesnelheid verhoogd. Daar waar het water nu in het bestaande proces met 25/30 cm per uur door het filter gaat, kan het met de inzet van deze robot worden verhoogd naar 50/60 cm per uur. Dit is een verdubbeling van de capaciteit met nagenoeg gelijkblijvende investeringen. Een ROI (Return On Investment) om van te dromen. Dit levert de klant meer dan de gewenste extra capaciteit op!

High Tech Alliance

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.