Sealid, All-in-one solution

De Challenge

Om de levensduur van metalen oppervlakten, zoals leidingen, te verlengen zijn corrosiewerende maatregelen vereist. Corrosiewerende banden zijn daar een goede oplossing voor, maar erg bewerkelijk om aan te brengen en vaak ook niet altijd zo vriendelijk voor mens en milieu. Zo moet er primer aangebracht worden voor optimale hechting, waarna vervolgens twee wikkelingen nodig zijn om de benodigde normen te behalen.

De Solution

SEALID® is een primervrije, alles-in-één oplossing voor een permanente bescherming tegen corrosie van stalen leidingen bij bedrijfstemperaturen tot +70oC.

SEALID® biedt betrouwbare bescherming tegen corrosie en tegelijkertijd langdurige bescherming tegen mechanische belastingen in slechts één product. Dit alles zonder gebruik te hoeven maken van primer en uitgebreide oppervlaktevoorbehandeling. SEALID® wordt gekenmerkt door uitstekende eigenschappen, zoals minimale kathodische onthechting en tegelijkertijd een zeer hoge trekafschuifsterkte. In slechts één wikkeling om de pijp smelt de SEALID®-coating samen met de buitenste verbindingslaag.

De Businesscase

De unieke voordelen spreken voor zich:
1. Kostenbesparing door hogere werksnelheid met minder handelingen:
a. Geen primer
b. Niet drogen/ontluchten
c. Slechts één wikkeling
2. Kostenbesparend door eenvoudig transport, opslag en verwerking
3. Vrij van gezondheids- en milieurisico’s, omdat er geen oplosmiddelen worden gebruikt.
4. SEALID®-Tape is universeel toepasbaar op fabrieksbekledingen gemaakt van PE, PP, FBE, PU en bitumen.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.