Slimme helm

De Challenge

Bedrijven staan voor de uitdaging hun mensen op de werkvloer te beschermen. Vooral in de bouw en industrie zijn de risico’s groot. Zo overlijden in ons land jaarlijks alleen al ruim 4.000 mensen doordat ze op hun werk worden blootgesteld aan omstandigheden die hun gezondheid schaden. Bij driekwart daarvan gaat het om de blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Ook gehoorbeschadiging komt vaak voor.

De impact van ongelukken op het werk of ziekte veroorzaakt door ongezonde werksituaties is groot. Voor de medewerker zelf, maar ook voor hun werkgever en de maatschappij. Hoe minimaliseren bedrijven de risico’s met slimme Industry 4.0-oplossingen?

De Solution

Gemba’s slimme helm is een Industry 4.0-veiligheidshelm met een module die continu data verzamelt en verstuurt. De module bevat een gps en diverse sensoren, afhankelijk van de toepassing. Denk aan een sensor die geluid, de hoeveelheid fijnstof in de lucht of de temperatuur meet. Of aan een bewegingssensor, die een ‘man-down’ situatie signaleert.

Alle verzamelde data gaan naar een IIoT-platform voor directe verwerking. Medewerkers worden over gevaarlijke situaties geïnformeerd via signalen met licht, geluid of trillingen. Door de koppeling met een asset management systeem kunnen ze gericht veiligheids- en andere werkinstructies ontvangen.

De Businesscase

Gemba’s slimme helm geeft bedrijven real-time inzicht in de omstandigheden op de werkvloer en helpt de veiligheid van hun werkprocessen te optimaliseren. Gekoppeld aan hun asset management systeem of andere systemen biedt de Industry 4.0-oplossing nog veel meer mogelijkheden. Ze werken niet alleen veiliger, maar ook efficiënter en beter.

De slimme helm is ideaal voor organisaties in de bouw of petrochemische industrie, maar bewijst ook goede diensten op andere risicovolle werkplekken.

Neem voor meer informatie contact op met Johan Knook, via +31 (0)6 – 505 268 23 of j.knook@gemba.nl.

Kijk hier het iLinqs-interview!

#iAskPlazaMaintenanceNEXT2023

Gemba Service

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.