Smart Control

De Challenge

Het wordt steeds lastiger om veiligheid te garanderen terwijl er een groot tekort is aan geschoold personeel voor deze controles. Automatiseren door onveilige situaties te detecteren is in de praktijk lastig, omdat het beperkt is tot standaard detecties (personen/voertuigen/kentekens) of maatwerk behoeft. Er is dus vraag naar een oplossing die in staat is om afwijkende situaties te detecteren op camerabeelden.

De Solution

Samen met Rijkswaterstaat heeft Pegamento het Smart Control systeem ontwikkeld. Smart Control is in staat om op afstand camerabeelden te analyseren voor het detecteren van afwijkende situaties. Smart Control leert per specifieke situatie afwijkingen te zien op basis van bestaande beelden van normale omstandigheden. Omdat hier vaak al vele uren aan video materiaal voor zijn opgenomen kost het dus relatief weinig moeite om een nieuwe situatie te ontsluiten. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen zoals afgevallen lading, achtergelaten gereedschap, schade aan objecten.

De Businesscase

Het continue bewaken van camerabeelden is traditioneel gezien een tijdrovende klus die mede door onregelmatigheid van uren ook erg kostbaar is. Toch is het vaak nodig om snel in te kunnen grijpen. Met Smart Control kan een groot deel van deze taken geautomatiseerd worden of kan zonder extra inspanning meer toegezien worden op veiligheid en meer controle uitgevoerd worden.

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.