Stageopdracht Elektrotechniek of Engineering

De Challenge

Opdrachtomschrijving
Vicoma is constant bezig om processen te verbeteren. Dit doen we niet alleen voor onze klanten, maar ook intern. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van standaarden en rekentools die onze werkzaamheden makkelijker maken. Met een standaardrekentool kunnen we bovendien ook een hoop tijd besparen. Eén van de vragen die steeds vaker op de afdeling elektro en instrumentatie gesteld wordt, is of een oudere transformator zwaarder belast kan worden en wat daarvan de gevolgen zijn voor de levensduur van de transformator. Voor de belastbaarheid en transformatoren zijn er diverse richtlijnen o.a. de NEN-EN-IEC 60076-7.

De Solution

Wat ga je doen?
Wij zijn benieuwd of we een tool (voorkeur is Excel of Access) kunnen ontwikkelen waarmee we de extra belastbaarheid van een transformator op een snelle en eenduidige wijze kunnen berekenen. Tijdens jouw stage ga je in kaart brengen of dit mogelijk is. Wat is de meerwaarde van deze tool? Wat is de juiste aanpak? Vicoma zou graag een rekentool willen waarbij vanuit de consumerlist in Excel er een berekening gemaakt wordt die minimaal aan de volgende eisen voldoet:

• Hoeveel extra vermogen kan de transformator kortstondig hebben bij een belasting van meer dan 100% bij voorbeeld bij aanloopstromen en extra belastingen.
• Wat doet dit met de levensduur van de transformator.
• Het rekenmodel moet voldoen aan de richtlijnen betreffende de belasting van transformatoren.
• Reductie factoren moeten opgenomen zijn in het rekenmodel.
• De output van het rekenmodel moet minimaal bevatten: de belasting van de transformator zonder uitbreiding, de belasting van de transformator met uitbreiding, belasting van de transformator onder invloed van aanloopstromen, kwantificering van de invloed op de levensduur van de transformator.
• De rekentool levert een duidelijke rapportage met input en output gegevens in de Vicoma huisstijl die toegevoegd kan worden aan een ontwerp of advies.

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:
• In kaart brengen wat de huidige methode is voor het maken van de berekeningen
• Onderzoeken of en hoe de tool ontwikkeld kan worden en het daadwerkelijk ontwikkelen van de tool
• Beschrijven hoe we de tool kunnen inzetten, voor welke berekeningen en hierbij aangeven wat de meerwaarde is

De Businesscase

Profiel student
Je volgt een HBO opleiding Elektrotechniek of Engineering.
• Je herkent jezelf in het volgende:
o Je beheerst de vakken wiskunde en power engineering goed
o Je weet de vertaling te maken van de theorie naar de praktijk
o Je bent kritisch en niet bang om vragen te stellen/stapt makkelijk op mensen af.
o Je wilt je kennis graag verder uitbreiden met theorieën die niet op het HBO gegeven worden
o Je bent bereid je te verdiepen in de richtlijnen
• Je bent leergierig en breidt je kennis graag verder uit
• Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal (in woord en schrift)
• Je werkt 8 uur per dag en start tussen 7.00 en 9.30 uur

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende stageopdracht waarin je Vicoma leert kennen. Je bent werkzaam in een dynamische omgeving met collega’s in diverse disciplines. Tijdens je stage heb je één vast aanspreekpunt binnen de organisatie, maar het hele team helpt je natuurlijk graag. Ook krijg je de ruimte om zelf initiatieven te nemen, zodat je jezelf optimaal kan ontwikkelen tijdens deze periode. Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat we je een contract aanbieden om na het afronden van je studie bij Vicoma in dienst te komen. Tijdens je stage krijg je een vergoeding van €500,- per maand.

Bedrijfsinformatie
Vicoma Consultancy & Engineering is een vernieuwend, flexibel en onafhankelijk bureau. Verspreid over 5 vestigingen, in Nederland en India, bedienen wij klanten die actief zijn in verschillende markten zoals chemie, food, pharma, tank terminals en meer. Dit doen we al meer dan 60 jaar en we werken aan zowel single- als multidisciplinaire projecten. Dit doen we met een pragmatische en flexibele aanpak. Meer informatie of benieuwd naar projecten die we hebben gedaan? Kijk dan op onze website www.vicoma.nl en www.werkenbijvicoma.nl.

 

Vicoma Consultancy & Engineering

Meld jouw innovatie aan! - Whitelabel

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.