Tankcooker

De Challenge

Op- en overslagtanks bevatten vaak gevaarlijke stoffen, zoals benzine, ruwe aardolie of chemicaliën. Ze zijn continue in beweging door het zware gewicht en druk in de tank. De tank kan langzaam scheef zakken en in het ergste geval scheuren. Daarom is het van groot belang dat deze tanks goed onderhouden worden. Het beheer hiervan moet voldoen aan bepaalde richtlijnen zodat het milieu en de omgeving geen gevaar lopen. Tankbeheerders willen één ding heel zeker weten: voldoet mijn tanks aan de eisen en regels die aan zetting en scheefstand van de tank gesteld worden? Steeds vaker hebben ze de behoefte om visueel, actueel en interactief advies te ontvangen.

De Solution

Met de Tankcooker-oplossing kun je als tankbeheerder snel en interactief geanalyseerde gegevens opvragen en eventuele beheertaken direct aanpassen. Rapportages handmatig samenstellen is verleden tijd.

Het hele proces is volledig geautomatiseerd: van het inlezen van de meetgegevens tot het uitvoeren van berekeningen en het visualiseren van grafieken. Daarnaast zijn er geautomatiseerde controles ingebouwd, die de data extra controleren op onregelmatigheden. De data wordt vervolgens op een eenvoudige en interactieve manier in Tankcooker weergegeven. Als tankbeheerder kun je zo op ieder gewenst moment de informatie van assets analyseren.

De Businesscase

In Tankcooker:

– Is de geometrische data van opslagtanks samengebracht in één omgeving;
– Wordt data gearchiveerd en blijft het beschikbaar in de database;
– Kan nieuwe actuele data steeds toegevoegd worden;
– Wordt toetsing aan acceptabele grenzen automatisch volgens de richtlijnen uitgevoerd;
– Is het presenteren van informatie makkelijk en overzichtelijk;
– Kan ook andere geografische informatie, zoals ondergrondse kabels en leidingen, bodeminformatie, en infrastructuur worden toegevoegd.

Voor meer informatie en afbeeldingen, klik hier!

Sweco

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.