TankFast

De Challenge

Onderhoud aan opslagtanks is nodig om de tanks veilig en beschikbaar te. houden. Met de juiste coating kan het staal van de tanks weer voor jaren mee. Of dat nu voor chemicaliƫn, crude of brandstoffen is. Maar tussen het aanbrengen van de coating en het weer in bedrijf nemen van een opslagtank zitten vaak veel kostbare dagen.

De Solution

Met TankFast heeft verf- en coatingfabrikant Jotun een productlijn ontwikkeld die er voor zorgt dat de tanks sneller in bedrijf kunnen na het aanbrengen van een nieuwe coating. Soms al na 48 uur in plaats van een week. Voor veel opgeslagen producten is uitvoerig onderzoek gedaan waardoor de verschillende TankFast producten zijn geoptimaliseerd want elk product kent zijn eigen uitdagingen. Bovendien hebben de onderzoeken een schat aan kennis opgeleverd waarmee Jotun haar klanten het beste advies geeft.

De Businesscase

Lege opslagtanks kosten geld. Dus is het zaak om snel weer in bedrijf te zijn met een veilige en goed gecoate opslagtank. Met TankFast kunnen sommige opslagtanks in de petrochemie 30% sneller in bedrijf en zijn crude tanks vaak 48 uur na het aanbrengen van de coating weer inzetbaar.

Bekijk hier het interview met Niek Brinkerink van Jotun:

 

Jotun BV

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.