V-frame

De Challenge

Noodzakelijke inspectie, onderhoud en reparatie van silo’s en tanks betekent stilstand en kan een bedrijf al gauw 150 tot 250.000 euro aan opbrengsten kosten. Het is daarom van essentieel belang de werkzaamheden in de tank zo efficiënt, veilig en kwalitatief mogelijk uit te laten voeren.

De Solution

Het V-frame is een innovatieve methode om veilig en efficiënt inspectie en reparatie werkzaamheden in silo’s en tanks uit te voeren. Zonder de inzet van een grote hoeveelheid steigermaterieel. Het frame is eenvoudig in gebruik en kan in tanks met een diameter van 10 tot 20 meter ingezet worden. De specialist (inspecteur of techneut) wordt door ons op het frame begeleid en kan hier vrij bewegen over de gehele wand van de tank. Het frame in combinatie met rope access touwtechnieken maakt zowel een verticale als horizontale verplaatsing mogelijk. Na de inspectie kan direct een reparatie uitgevoerd worden mocht dit noodzakelijk zijn.

De Businesscase

Het grootste voordeel dat ons V-frame de klant biedt is een dubbele kosten besparing. De tank of silo staat korter stil (minder opbrengstenverlies) en de inspectie en/of het onderhoud wordt sneller uitgevoerd (verminderde kosten). Daarnaast is de milieu footprint aanzienlijk kleiner dan bij bestaande alternatieven. Klanten die hier mee te maken hebben, bevinden zich met name in de voedsel/zuivel industrie, farmacie en agribusiness.

Rope Access Noord

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.