VRE (Virtual Reality Engineering)

De Challenge

Niets geeft zoveel inzicht als een echt projectbezoek. Met een team rondlopen op locatie, gevoel krijgen bij afstanden en afmetingen en samen de nieuwe situatie met bijbehorende kansen en risico’s bespreken. Virtual Reality Engineering (VRE) maakt het mogelijk om dat al tijdens de ontwerpfase te doen. Dat maakt effecten van ontwerpkeuzes vroeg zichtbaar en knelpunten of raakvlakken in een vroeg stadium inzichtelijk.

De Solution

Loop met VRE virtueel door het ontwerp van een project. Met VRE beleeft u een project vanuit verschillende posities en invalshoeken, nog voordat het project buiten gerealiseerd is. VRE biedt een virtuele wereld, volledig gebaseerd op het 3D ontwerp. Het maakt een technisch ontwerp bespreken laagdrempeliger dan ooit, doordat meerdere mensen tegelijk door het virtuele ontwerp kunnen lopen en elkaar kunnen horen en zien.

De Businesscase

Voordelen van Virtual Reality Engineering:

  • Betere communicatie
    De realistische beleving minimaliseert interpretatieverschillen, wat miscommunicatie voorkomt. Iedereen krijgt hetzelfde inzicht, wat leidt tot een ontwerp dat nog beter aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.
  • Hogere kwaliteit
    VRE geeft beter inzicht in het project en technisch complexe situaties. Dit maakt het ontwerp begrijpelijker en ontwerpkeuzes maken en raakvlakken herkennen makkelijker.
  • Minder faalkosten
    Door knelpunten of ongewenste keuzes met VRE vroeg te signaleren, is aanpassen eenvoudiger en minder kostbaar dan in een later stadium.

Bekijk de video hier.

#iAskPlazaMaintenanceNEXT2023

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.