Wattsun

De Challenge

Bedrijven zijn afhankelijk van energie om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren op locatie. Met de opkomst van duurzame energie verschuiven prioriteiten. Door de dreiging van klimaatverandering, worden bedrijven meer en meer verantwoordelijk worden gehouden voor vervuiling. Dit heeft gevolgen voor degene die in de haven werken, in het stadscentrum of werken op een bouwplaats. Op locatie hebben ze geen toegang tot het elektriciteitsnet. Daarom wordt er gezocht naar slimme mobiele oplossingen om overal werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

De Solution

Wattsun pop-up power helpt bedrijven om werkzaamheden op locatie uit te voeren. Voorheen werd het aggregaat ingezet in en rondom de servicebus en/of schaftwagen als stroombron voor powertools, acculader, verlichting en koffie. Het aggregaat maakt lawaai, is vaak zwaar en veroorzaakt uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. Daarnaast worden opdrachtgevers steeds kritischer en wordt emisseloos werken de norm. Met Wattsun pop-up power kun je zeer eenvoudig, zonder lawaai en emissieloos je werkzaamheden uitvoeren. Wattsun is bedoeld voor elke professional die op locatie stroom nodig heeft om zijn werkzaamheden uit te voeren, efficiënt, zonder overlast en zonder uitstoot. Het unieke stapelbare batterijsysteem van Wattsun is wereldwijd gepatenteerd. Door eenvoudig, zonder kabels, de Wattsun Pack bovenop de Wattsun Dock te stapelen, vergroot je de hoeveelheid energie en kun je dus langer werken. Energie voor de makers.

Bekijk hier de innovatiepitch van Wattsun

De Businesscase

Zowel een aggregaat, als het batterijensysteem van Wattsun zijn zeer geschikt voor gebruik op locatie. Beide leveren 230 Volt. Een aggregaat is een generator die elektriciteit produceert doordat de verbrandingsmotor fossiele brandstoffen als diesel en benzine om zet in stroom. De Wattsun is een lithium-ion batterijsysteem waar elektrische energie in kan worden opgeslagen om later te gebruiken.

Het verschil tussen duurzaam of niet duurzaam. Bij het inzetten van een aggregaat gaat de verbranding van diesel en benzine gepaard met veel uitstoot van Kooldioxyde (CO2), Stikstofoxyde (NOx) en Roet (PM). Deze enorme uitstoot is samen met mobiele werktuigen verantwoordelijk voor maar liefst 10% van de luchtvervuiling in steden. Het werken in de nabijheid van een aggregaat zorgt voor veel overlast door stank en lawaai. Dit maakt de werkomgeving erg ongezond.

Een batterij wordt geladen met groene of grijze stroom. Er is geen uitstoot en dus een schonere werkomgeving. Een stroomvoorziening die ook binnen te gebruiken en pal naast je. Dit levert een direct tijdsvoordeel op omdat het leggen van meters kabels tot de verleden tijd behoort. Laad je de batterij met groene stroom dan werk je CO2 neutraal. Laad je de batterij met grijze stroom dan stoot je tussen de 10 en 17 keer minder CO2 uit dan met een aggregaat.

Niet onbelangrijk is het kostenplaatje. Een aggregaat is in aanschaf voordeliger dan een batterijensysteem. Wil je geld besparen op je energiekosten? Dan is een batterij voordeliger in gebruik.

Een voorbeeld:
Bij een gebruik van drie uur met een gemiddeld vermogen van 400 Watt verbrandt een aggregaat gemiddeld 4,5 L benzine, dit kost bijna €8,-.

Het laden van de batterij met het stroomnet kost €0,31,- dat is 25 keer goedkoper. Op jaarbasis scheelt dat maar liefst €1380,-

Naast het kostenplaatje is het van belang bij het investeren te bepalen hoe toekomstbestendig je materieel is. In steeds meer gebieden wordt het gebruik van een aggregaat ontmoedigd of zelfs verboden, denk bijvoorbeeld aan binnenstedelijke- en natuurgebieden. Opdrachtgevers prefereren professionals die zonder emissie en overlast hun opdracht uitvoeren.

Wattsun pop-up power

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.