XS-ID

De Challenge

Cybercriminaliteit, wie krijgt toegang tot mijn systemen, hoe kan ik derden veilig toegang geven tot mijn applicaties. Mijn IT afdeling heeft handen vol werk aan het beheer van wachtwoorden en gebruikersnamen (IGA)

De Solution

Met de XS-ID als Single-Sign-On – standaard onderdeel van de XS-Key, beschikken medewerkers over een eigen, veilige identiteit waarmee ze in kunnen loggen op systemen en applicaties van derden. Door de unieke wijze van vastleggen van identiteiten is het betrouwbaarheidsniveau zeer hoog (eIDAS4).

Bekijk hier de innovatiepitch van Secure Logistics

De Businesscase

Steeds meer organisaties hanteren een digital- en ‘cloud-first’ beleid. Bij bedrijven met meer dan 50 medewerkers, gebruikt een medewerker gemiddeld 36 verschillende applicaties . Dit gaat gepaard met een wildgroei aan gebruikersnamen en wachtwoorden en dat komt de integriteit van uw netwerk niet ten goede. Jaarlijks lijdt het Nederlandse bedrijfsleven voor honderden miljoenen Euro’s schade als gevolg van cybercriminaliteit en heeft inmiddels zo’n 60% van de bedrijven ermee te maken gehad. Met de XS-ID wordt de hoeveelheid gebruikersnamen en wachtwoorden teruggebracht tot 1 persoonlijke, geverifieerde digitale identiteit. Onze identityserver geeft zekerheid wie waarom inlogt. Extra gevoelige data kan desgewenst met een tweede factor worden beschermd. Zo verkleint de XS-ID het risico op schade door cybercriminaliteit en wordt de werkdruk op de IT afdeling verminderd.

Kijk hier het iLinqs-interview!

Secure Logistics

Meld jouw innovatie aan!

Heb je ook een innovatie voor de iSolutionsGuide? Meld hier je innovatie!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.