iTanks @ Hightech beurs ZIE 2017 | iTanks

iTanks @ Hightech beurs ZIE 2017

Op 28 maart is iTanks samen met Social Brothers aanwezig op het hightech congres ‘ZIE’ van Holland Instrumentation. Hier presenteren wij onder andere onze virtuele beursvloer voor Maintenance NEXT!

De 5e editie van het hightech congres ZIE wordt georganiseerd in Corpus te Leiden. Het thema dit jaar is: ‘Kansen en bedreigingen voor hightech in West-Nederland’.

Het ZIE Congres brengt ondernemers, wetenschappers, investeerders en overheden uit West-Nederland bij elkaar en laat kansen zien voor nieuwe producten, nieuwe bedrijvigheid, netwerken en financieringsmogelijkheden. U kunt zich aanmelden voor parallelsessies georganiseerd door: The Hague Security Delta, Clean Tech Delta, Brainport Industries en RoboValley.

Klik hier om u aan te melden voor ZIE 2017

unnamed

 

13.00  Inloop en bezoek aan Leidseplein, bedrijvenmarkt en innovatiemarkt
13.45  

Opening met update over Holland Instrumentation
Cor Heijwegen (voorzitter HI en directeur Hittech Group) en Andre Boer (Khrone)

14.15  

Kansen en bedreigingen voor hightech in West-Nederland’
Jan Rotmans ( hoogleraar transitiekunde, Erasmus Universiteit)

15.00  Pauze
15.30  Parallelsessies
 Brainport Industries: Flexible Manufacturing voor kleine series John Blankendaal (Brainport Industries), Bas Strijker (Bronkhorst High-Tech B.V.) en Richard Vialle (Beltech) Brainport Industries is een uniek Nederlands netwerk van toeleveranciers in de hightech industrie. De regio Eindhoven laat met Brainport Industries duidelijk zien dat een industrietak sterker wordt, doordat bedrijven samenwerken. Zij doen gezamenlijke projecten op het gebied van technologie, markt en mens om zo de innovatiekracht van haar leden te versterken. Doel is de toeleveranciers in deze High Tech ketens ‘te verbinden’, gezamenlijk de professionaliteit van de keten verder te verhogen en de concurrentiekracht te vergroten. Inmiddels heeft dit initiatief zich ontwikkeld tot een nationale organisatie.

Naast een toelichting door directeur John Blankendaal op het functioneren van het Brainport, worden twee succesvolle samenwerkingsvoorbeelden getoond vanuit de industrie. Als eerste spreekt Bas Strijker van Bronkhorst High-Tech B.V., over ‘Zelflerende assemblage lijnen’. Aanvullend vertelt Richard Vialle van Beltech over ‘Flexibele productie automatisering met Vision- Het juiste en echte product bij uw klant’.

 

The Hague Security Delta (HSD): Kansen sky data voor veiligheid met Bert Feskens (HSD), Marco Betting (S&T) en Randy Benjamins (Tensing Safety & Security)
The Hague Security Delta is de grootste security-cluster in Europa met belangrijke regionale hubs in Den Haag, Twente, en Brabant. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken samen aan innovaties en kennis op het gebied van cyber security, nationale en stedelijke veiligheid, bescherming van kritieke infrastructuur en forensisch onderzoek. Ze delen een gemeenschappelijk doel: meer bedrijvigheid, meer banen en een veilige wereld.

Satelliet- en drone technologieën kunnen onder andere worden gebruikt voor aardobservatie, positionering en navigatie. Dit biedt kansen voor innovatieve oplossingen voor de bescherming van vitale infrastructuren, nationale veiligheid en stedelijke veiligheid. Denk hierbij aan het monitoren van dijken, bosbranden en pijpleidingen, maar ook aan het in kaart brengen van vluchtelingenstromen en het monitoren van bezoekersstromen tijdens grote events. In deze workshop worden onder leiding van moderator Bert Feskens van HSD, een aantal use cases op dit gebied met elkaar besproken; hoe kan de high tech sector inspringen op de vraag naar ‘sky data voor veiligheid’? Eén van de cases die gepresenteerd wordt is Orbital eye van Holland Instrumentation-partner S&T Systems, met als onderwerp het controleren van de integriteit van pijpleidingen vanuit de ruimte. De tweede case wordt gepresenteerd door Tensing Safety & Security. Zij leveren al bijna 30 jaar oplossingen en diensten aan de sector Openbare Orde & Veiligheid (OOV) op basis van Geografische Informatie Systemen (GIS). Tijdens de sessie worden ook de kansen op het gebied van downstreaming binnen het cluster van The Hague Security Delta (HSD) en The European Space Agence (ESA) besproken.

 

Clean Tech Delta (CTD): Kansen door cross-over van high tech en cleantech Fred van Beuningen (CTD), Erik Willen (Parhelion) en Han Bak (Chess-wise)
Clean Tech Delta zet ideeën voor schone technologie voort, selecteert ze en brengt ze naar de project fase. CTD werkt samen met haar leden en partners om het implementatiegat tussen een idee en een duurzame business te dichten. Clean Tech Delta biedt business en project ondersteuningen en promoot, coördineert en ondersteunt clean tech kansen. Daarnaast voorziet Clean Tech Delta in een platform voor het delen van “in- depth” kennis, specifiek op clean tech gerelateerde onderwerpen met experts vanuit de sector, netwerken en het exploiteren van nieuwe technologieën en het spotten van gezamenlijke commercieel kansen. Clean Tech Delta is actief op het gebied van Bio-based, Water, Energy en Urban-labs.

Fred van Beuningen, directeur, introduceert Clean Tech Delta en geeft ons zijn visie op Industrie 4.0. Vervolgens worden twee “innovators” vanuit Cean Tech Delta geïntroduceerd. Pharhelion is een bedrijf, dat zich bezighoudt met toepassingen van laserlicht in onze hedendaagse leefomgeving, gebruikmakend van de unieke eigenschappen hiervan. Vervolgens presenteert Chess-wise zich. Dit bedrijf ontwikkelt een IoT platform voor “smart systems” voor de gebouwde omgeving, zoals systemen voor klimaatbeheersing of straatverlichting. Beide bedrijven hebben als doel het verhogen van efficiëntie en het besparen van energie.

 

RoboValley: Kansen en bedreigingen in robotica  Chris Verhoeven (TU Delft) en onder andere Guy de Sevaux (Robot Master Team), Herbert ten Have (Delft Robotics), Lucas Janssen (CEAD) en Jaimy Siebel (RoboHouse)

Robotica is een enorme groeimarkt waardoor de wereldwijde investeringen in deze markt elk jaar verdubbelen. Er zijn talloze kansen voor robots, zowel voor producten als productietechnologie. Het Delftse RoboValley is het ‘Silicon Valley’ van de robotica, met TU Delft Robotics Institute als kloppend hart. RoboValley helpt bedrijven en startups die robotica willen implementeren in contact te brengen met de juiste roboticabedrijven. Daarnaast helpen ze deze ondernemers met praktische zaken zoals kantoorfaciliteiten en services.

In de workshop laat Chris Verhoeven van de TU Delft de toekomst van robotica zien. Het Robot Master Team (RMT) van RoboValley vertelt hoe zij ondernemers kunnen helpen om kansen te pakken in de robotisering van hun productie. En jonge ondernemers van onder andere Delft Robotics en CEAD vertellen waar zij kansen zien – en van welke bedreigingen en beperkingen zij last hebben. Ook RoboHouse, een initiatief van RoboValley, Exact, Festo, TNO, TU Delft en InnovationQuarter wordt kort geïntroduceerd. Daarna kunt u in groepjes met de sprekers het gesprek aangaan, en ontdekken wat u voor elkaar kunt betekenen.

17.00   Borrel met bezoek Leidseplein, bedrijvenmarkt en innovatiemarkt
17.15  

Tijdens de borrel overhandiging van “Slim gemaakt in Zuid-Holland” door gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Provincie Zuid-Holland) aan Arie Verhoeven (VMB Automation) Stephan Morssink (HTC Parking Systems) en Frans Geerts (TBP Electronics)

18.30  Einde