iTanks’ live ontbijtsessie verbindt vernieuwing

Het iTanks event Live @ Courzand op 1 juli 2021 was zowel sociaal als innovatief een succes. Het netwerk dat elkaar zo’n 15 maanden niet écht had gezien, kon hier weer live bijpraten. ‘Hee, hoe is het met jou’ en ‘goed dat ik je spreek’ was vaak te horen. De reeks van online events die iTanks sinds de lockdown heeft georganiseerd, zijn waardevol en succesvol geweest. Maar juist bij zo’n live evenement blijkt de kracht van het netwerk.

De ruim 70 aanwezigen konden met elkaar en de exposanten van de kleine innovatie-expo bijpraten over de laatste stand van zaken en actuele vragen. Bijvoorbeeld over explosieveilig handgereedschap. De wetgeving voor ATEX-veilig gereedschap in EX Zone 0 en 1 is een tijd geleden aangescherpt (arbobesluit 3.5e). Door covid-19 is de overgangsperiode wat opgerekt maar vanaf 20 augustus zal er toch echt op worden gehandhaafd. Paul van der Waal van Altrad was bijvoorbeeld op zoek naar een ATEX- gecertificeerde accu boormachine om volgens de nieuwe richtlijn te werken aan installaties terwijl ze in bedrijf zijn. De zoektocht die zijn bedrijf tot nu toe had gedaan, had nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Vijf minuten nadat hij zijn vraag had gesteld, had hij de eerste stap richting een oplossing al in handen. Diederik Hoogendoorn van Perspect Industrial Products stond met zijn producten op de expo en liet hem explosieveilige luchtaangedreven tools van Allmet zien als één van de explosieveilige oplossingen. Dat aanbod loopt van vacuümstraalmachines, boorapparatuur, slagtollen en zagen tot naaldbikhamers en zelfs lichtmasten Als alternatief voor de accu machine kijkt Van der Waal nog verder maar voor het explosieveilige opruw gereedschap wordt snel een afspraak gemaakt. Vaak is een oplossing dichterbij dan je denkt!

Ook bij de andere exposanten was er veel aandacht en contact. Kijk hier voor alle innovaties van het evenement en zoek verder in de iTanks iSolutionsGuide.

Uitgelicht