iTanks Live! over Machine Learning

Op 9 oktober was iTanks te gast bij het Future Lab van Volker Wessels in Vianen voor een iTanks Live over Machine Learning. De ruim dertig bezoekers kregen na een toelichting op Future Lab een uitleg met voorbeelden van Machine Learning.

Deze technologie ondersteunt processen om ze te verbeteren, te vereenvoudigen of te versnellen. Met behulp van een dataset, een goed model en een (online) platform kan begonnen worden en kunnen processen worden aangepakt. Om die ruime omschrijving verder te duiden, waren experts van Asset Insight en Qlouder aanwezig om voorbeelden te geven.

Zo heeft Asset Insight gebruik gemaakt van Machine Learning om de kans op ‘Rolling Contact Fatigue’ schade aan spoorstangen te voorspellen en om daarmee de beschikbaarheid van het spoor te optimaliseren. Qlouder duidde machine learning door het presenteren van enkele bestaande klantencases. Zo kan spraakherkenning bijvoorbeeld specialisten in ziekenhuizen ondersteunen. Het systeem luistert mee tijdens een anamnese en werkt het gesprek uit. Zo kan de specialist zich focussen op de zorg en haalt het systeem de administratie uit handen.  Bovendien kan het systeem ondersteunen door snel inzicht te geven in de beschikbare informatie.  Een andere gepresenteerde case is het gebruik van beeldherkenning om de veiligheid op olieterminals te verbeteren. Door het gebruik van beeldherkenning kunnen rook en vuur worden herkend op beelden van de reguliere CCTV systemen.

Er zijn dus veel mogelijkheden met Machine Learning. Het is net als leren fietsen: begin, en na een paar keer vallen en opstaan word je er vanzelf goed in. 

Meer weten over komende iTanks sessies? Kijk op www.itanks.eu/events

Uitgelicht