iTanks Partnernieuws Maart 2023

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.

Nieuwste Innovaties uit de iSolutionsGuide

Elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij met jou de laatste toevoegingen aan onze iSolutionsGuide. Wil je meer innovaties vinden in de iAsk app? Download hem hier.

Ballastvrij PV-montagesysteem (Rable)

Rable biedt een innovatief montagesysteem voor zonnepanelen. Een oplossing die installatie van zonnepanelen op alle platte daken mogelijk maakt, ook wanneer de dakconstructie (zeer) zwak is. Zonder dure constructieve aanpassingen voor daken met een structurele beperking. Ballast is niet nodig en vanwege het uitvouw systeem verloopt de installatie eenvoudig en snel.

Flash Smart Alert (Flash)

Ook wanneer snel genoeg wordt gealarmeerd, is adequaat communiceren en reageren van (levens)belang voor een zo voorspoedig mogelijk verloop van een calamiteit. Flash Smart Alert biedt hiervoor alle benodigde functionaliteiten – alle BHV, oproepen, meldingen en rapportage in één overzicht. Dankzij een gegarandeerde beschikbaarheid van minimaal 99,8 procent is de Flash Smart Alert app bovendien altijd de basis voor een redding in nood.

Chemisch Resistente Afdichting (SABA)

Het SABA Sealflex Systeem is een brugvoegsysteem voor tanks die vloeibaar wordt aangebracht en daardoor ononderbroken in elke vorm en naadloos rondom bochten en bestaande aansluitingen kan worden toegepast. Het absorbeert tankbewegingen moeiteloos en heeft een bijzonder lange levensduur.

Partnernieuws

Schrijf jouw innovatieve oplossing voor offshore windparken in voor de RWE Innovation Competition

Heb jij een oplossing om windparken beter te integreren in het energiesysteem, om de ecologie te verbeteren of om meer circulaire windparken te creëren? En sta je ervoor open om jouw oplossing naar een hoger niveau te tillen door samen te werken met een van de grootste offshore windontwikkelaars ter wereld? Schrijf je dan in voor de RWE Innovatie Competitie! RWE nodigt start-ups, scale-ups, onderzoeksinstituten en meer uit om een oplossing (hardware of software) voor te stellen waarvan jij denkt dat deze kan helpen bij het stimuleren van innovatie in RWE’s offshore windparken. Geïnteresseerd? Kijk op https://www.rwe.com/en/research-and-development/project-plans/innovation-competition/ voor meer informatie en zorg ervoor dat je je uiterlijk 17 april 2023 aanmeldt om deel te kunnen nemen!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Elke dag inspirerende keynotes op de innovatie-zeepkist van het iAsk Plaza!

iTanks’ iAsk Plaza is tijdens Maintenance NEXT drie dagen lang dé hotspot van netwerk, innovatie en inspiratie. Met dik dertig deelnemers kom je vast en zeker op nieuwe ideeën én ontmoet je de mensen waarmee je die ideeën kunt waarmaken. Bovendien kan je elke dag rond lunchtijd luisteren naar inspirerende keynotes op de iAsk Zeepkist. We pakken met onze keynotespeakers door op actuele onderwerpen als energietransitie, assetmanagement en de innovaties die daar voor nodig zijn. Nieuwsgierig? Houd onze updatepagina in de gaten op https://lnkd.in/ervwPNeb en meld je gelijk aan voor je bezoek aan de beurs en het iAsk plaza via https://lnkd.in/eTbvbHX6

C-Green mobiele HTC-fabriek gearriveerd bij REYM Rotterdam

Waar een mooie connectie niet tot kan leiden: de samenwerking tussen C-Green en REYM B.V., met elkaar verbonden door het iTanks netwerk, heeft zijn vruchten afgeworpen! De eerste mobiele HTC-fabriek van C-Green heeft het terrein van REYM in Rotterdam bereikt, waar het vanaf april/mei verschillende soorten industrieel slib van REYM en gemeentelijk zuiveringsslib van Waternet zal verwerken. C-Green zal de HTC-fabriek demonstreren op open huis evenementen dit voorjaar. Nieuwsgierig geworden naar deze samenwerking en de demonstraties? Kijk voor meer informatie op de websites van C-Green en REYM B.V.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Neem deel aan de Haven Innovatie Barometer Enquete!

Het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, SmartPort en de Gemeente Rotterdam hebben opdracht gegeven aan academisch kenniscentrum ACBI om het haveninnovatieklimaat in kaart te brengen. De Haven Innovatie Barometer is een grootschalig enquête-onderzoek onder bedrijven in en rondom de Rotterdamse haven (regio Rijnmond en de Drechtsteden). De deadline voor het invullen van de enquête is donderdag 16 maart. Kijk hier voor meer informatie en vul de enquête in: https://itanks.eu/neem-deel-aan-de-haven-innovatie-barometer-enquete/.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Vind hier de naderende subsidie deadlines voor jouw innovatie

SubsidyCloud helpt jou groeien en kiezen voor de juiste subsidie voor jouw innovatie. Zo biedt de EIC Accelator jou als MKB bedrijf de mogelijkheden om een nieuw product, dienst of proces op te schalen en op de internationale markt te brengen. En is de SES (Smart Energy Systems) subsidie een regionaal subsidieprogramma van de Gemeente Rotterdam, waarmee bedrijven tot 100.000 euro kunnen ontvangen voor een haalbaarheidsstudie, experimentele ontwikkeling of een pilot van hun nieuwe product of dienst op het gebied van energie. Klik op de links voor meer informatie en de naderende deadlines!

Leer hoe je bedrijf duurzaam te laten groeien in het InnovationQuarter Investor Readiness Programma

Samen met Up!Rotterdam en ImpactCity organiseert InnovationQuarter voor het tweede kwartaal van 2023 op donderdag 13 april een gratis Investor Readiness Program (IRP). Via het IRP krijgen impactvolle duurzame innovaties de kans om hun slagingskans te vergroten bij het bouwen aan een gezond bedrijf. Het programma is zo opgezet dat je inzicht krijgt in hoe je bedrijf succesvol kan groeien, de nodige validatie uitvoert en leert hoe potentiële investeerders tegen je business case aankijken. Kijk voor meer informatie op: https://events.innovationquarter.nl/rp2023.

Bezoek Smartflow op StocExpo voor innovatieve inspectieoplossingen

Niet alleen iTanks is aanwezig op StocExpo in Rotterdam Ahoy, de beurs voor tankopslag en toekomstige brandstoffen, met de iAsk Pitchlunch op woensdag 15 maart. Ook Smartflow zal met haar digitale ISGOTT-oplossingen, inspectieworkflows en meer te vinden zijn! Benieuwd hoe technologie de inspecteur van de toekomst vormgeeft? Bezoek Smartflow op stand N24 en leer meer!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

EIT InnoEnergy The Business Booster komt op 18 en 19 oktober naar Amsterdam

Maak kennis met de 150 beste innovaties op het gebied van duurzame energie en netwerk met meer dan 1.200 leden van het EIT InnoEnergy-ecosysteem. Je hoort deskundige sprekers, bent getuige van live paneldebatten en neemt deel aan interactieve sessies. Bekijk de video van de editie van vorig jaar om te zien wat je in oktober kunt verwachten bij The Business Booster. Registreer je vóór 19 maart voor grote korting op jouw kaartje via https://tinyurl.com/2jwdmmb3.

 Download de speciale iAsk Plaza editie van de InnovatieDelegatiePodcast

In deze speciale editie van de Innovatie Delegatie Podcast hoor je exposanten van het iAsk Plaza op Maintenance NEXT 2023! Luister nu naar de nieuwste innovaties van BUKOM BV, Force Mechanics, VECTOR EYES B.V., The Safety College B.V. en Dent IoT en waarom jij deze partijen op moet zoeken op het iAsk Plaza.

Van 18 t/m 20 april wordt op Maintenance Next het iAsk Plaza dé innovatieve hotspot van Rotterdam Ahoy. Ontmoet hier de koplopers uit de industrie op het gebied van onderhoud en assetmanagement, digitalisering, verduurzaming en optimalisatie.

Download en luister de aflevering via Spotify, Apple Podcasts of Podbean.

Uitgelicht