iTanks Partnernieuws Oktober 2022

Samen met onze partners vormen we een dynamisch netwerk. Daarnaast komt vanuit onze partners een heleboel relevante informatie op het gebied van innovatie. In dit artikel verzamelen wij de ontwikkelingen en nieuwsberichten op dit gebied, zodat jullie op de hoogte kunnen blijven van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.

Nieuwste Innovaties uit de #iSolutionsGuide

 Elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij met jou de laatste toevoegingen aan onze #iSolutionsGuide. Wil je meer innovaties vinden in de #iAsk app? Download hem hier.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 Inline product kwaliteitscontrole (Fuqon) Kwaliteitscontrole op terminals is tegenwoordig een vervelende klus die kan leiden tot ernstige vertragingen en milieu-uitdagingen. Het QPlatform, gebaseerd op NIR (Near-infrared) sensortechnologie, detecteert real time verontreinigingen tijdens een productoverdracht. Dit voorkomt of beperkt de schade door een verkeerde overboeking.

Remote oil spill detector (SlickSleuth) Veel olielozingen blijven vele uren, zelfs dagen onopgemerkt. Door dit systeem voor vroegtijdige waarschuwing te installeren, worden lekkages in real time gedetecteerd en kunnen operators snel reageren om schade aan het milieu te voorkomen en het risico op hoge boetes te verminderen.

Betere beslissingen maken (DecisionHall) The DecisionHall Company helpt je beter beslissingen te maken door het ontwerpen, beheren en faciliteren van besluitvormingsomgevingen voor complexe technische en beleidsuitdagingen. Zij combineren hightech samenwerkingsfaciliteiten met geavanceerde besluitvormingsprocessen en digitale modelleringssoftware om sneller tot robuuste, op feiten gebaseerde oplossingen te komen.

 Shell en TWTG ondertekenen wereldwijde softwareovereenkomst

TWTG heeft een raamovereenkomst voor ondernemingen gesloten om hun oplossing voor vibratieanalyse te leveren aan Shell Information Technology International BV. Slechts enkele maanden na de levering van 2500 draadloze NEON-trillingssensoren aan Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam, heeft TWTG de positie van industriële innovators versterkt door een wereldwijde overeenkomst te sluiten voor de levering van hun vibratietoepassing. Lees hier meer.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 Emerson whitepaper: werkt jouw drijvende daktank veilig?

Ontdek hoe nieuwe technologie automatische bewaking van de dakpositie mogelijk maakt met radarappartuur die op de tank is gemonteerd in de Emerson whitepaper over het verhogen van de veiligheid van je drijvende daktanks.

 FERM en het Nederlandse Security

 In aanloop naar de Cyber Security Maand hebben FERM en Het Nederlands Security Meldpunt besloten de handen ineen te slaan. Door deze samenwerking, die op vrijdag 30 september is bekrachtigd, is er een stap gezet die de cyberveiligheid in de Rotterdamse haven en Nederland verder verhoogd. Lees hier meer.

 Chemport Innovation Center faciliteert proef met rifblokken

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bij het Chemport Innovation Center (CIC) in Delfzijl loopt momenteel een proef waarbij rifblokken worden vervaardigd van slib uit de Eems-Dollard. Onder de naam ‘Geowall’ wordt het slib in de vorm van gerijpt klei in combinatie met een bindmiddel tot blokken geperst. Herbert Colmer, Site manager: “Super dat het CIC mocht bijdragen aan deze pilot. Met als kers op de taart een speciaal blok geperst met het logo van CIC.”

Het Energie Transitie Park (ETP Attero Wijster) heet u welkom!

Het Energie Transitie Park (ETP) biedt grond voor bedrijfskavels op een unieke locatie met veel mogelijkheden. Duurzame warmte, groene stroom, biogasopwerking en circulaire grondstoffen zoals gerecyclede plastics zijn allen ruim beschikbaar. En ook het vinden van geschikt personeel is in Drenthe nog steeds mogelijk. Lees hier wat de voordelen zijn.

Gemba IoT: Frisse Wind Energie werkt inspirerend!

Frisse Wind Energie is een bedrijf dat niet bestaat, alleen dan in de hoofden van Gemba-medewerkers. Toch zijn de eerste (miniatuur)windmolens besteld, om ze straks op te tuigen met sensoren en een rapportage- en dashboardingomgeving in IBM Maximo. Het doel? Medewerkers op een speelse manier laten experimenteren met technologie, maar ook klanten laten zien wat Gemba allemaal kan. Lees hier meer.

€ 10 miljoen voor omscholing naar kansrijke beroepen

De regeling Omscholing naar ICT- en techniek-kansrijke beroepen (OIT) is aangepast en wordt opnieuw opengesteld. Het doel van de regeling Omscholing naar ICT- en techniek-kansrijke beroepen is het ondersteunen van omscholingstrajecten voor werknemers richting beroepen in de ICT en techniek, waar nog veel vacatures openstaan. Kijk op https://subsidycloud.com/nl/nieuws/ voor meer informatie.

Uitgelicht