Lekkerkerker Rotterdam heeft een volledig gemoderniseerd opslagterrein

Het opslagterrein van Lekkerkerker is in 2019 grondig gemoderniseerd en verhard. De opslagcapaciteit voor stalen rijplaten is vergroot en er kan nu efficiënter gelost en geladen worden met wendbare shovels. Bovendien is naast de praktische kant ook rekening gehouden met de uitstraling van het terrein en de impact op de omgeving.

De rijplaten en schotten die we verhuren om tijdelijke bouwwegen te creëren en werkterreinen bruikbaar te maken, hebben we op ons opslagterrein netjes en overzichtelijk klaarliggen. We stellen alles in het werk om onze werkzaamheden met deze zware materialen veilig uit te voeren. Onze activiteiten zijn volgens de nieuwste VCA en ISO 9001 normen gecertificeerd en alle medewerkers zijn hierin goed getraind.

Op het vernieuwde terrein met state-of-the-art LED verlichting liggen de rijplaten die gereed zijn voor verhuur gescheiden van de rijplaten die nog schoongemaakt of hersteld moeten worden. Alle materialen worden te allen tijden strak en vlak meegegeven aan de volgende klant. Onze shovels kunnen de grote en zware verhuurmaterialen gemakkelijk uit de voorraad oppakken en op de vrachtwagen laden. De middenweg is verbreed naar 11 meter, zodat de vrachtwagens elkaar nog steeds kunnen passeren als er al 2 worden geholpen. De kuilen en gaten die in het onverharde terrein gemakkelijk konden ontstaan, behoren tot het verleden. Het werken zonder stof en modder is bovendien wel zo prettig!

De plaats op het terrein waar de vuile platen worden schoongemaakt is afgezet met een hoge muur, zodat voorbijgangers op het nabijgelegen fietspad geen hinder hebben van geluid. Ook is er op deze plaats een vloeistofdichte vloer aangebracht van 580 m2. De grondresten afkomstig van de platen worden daar opgevangen en eventueel vervuilde slibresten komen niet met het regenwater in de bodem terecht.

Het gehele terrein is voorzien van een eigen hemelwateropvang. Zo kunnen we bij hevige regen eerst het water zelf opvangen om het vervolgens gedoseerd te lozen op het oppervlakte water van het Hoogheemraadschap. Op deze manier raken de sloten niet overbelast.

Bent u op zoek naar meer informatie? Bezoek hier de website van Lekkerkerker.

Nederland, Rotterdam, 30 oktober 2019
Lekkerkerker, bedrijfsterrein

Uitgelicht