LinkedIn Partnernieuws April 2024

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties.

Bekijk de #iSolutionsGuide van het #iAsk Techniekfestival

In de iAsk Techniekfestival iSolutionsGuide vind je alle innovatieve producten, diensten en technologieën die de standhouders van het festival aan je laten zien. Van de nieuwste VR trainingssimulaties tot moderne inspectiedrones, vind de innovatie die jij zoekt voor jouw organisatie in deze Guide.

UT Wanddiktemetingen met drone – SkyeBase

Dankzij de UT-Payload die wordt gemonteerd op deze indoor drone (Elios 3) verandert het in een vliegende UTM-meter (Ultrasonic Thickness Measurement). Deze kan in de meest uitdagende en donkere gebieden nauwkeurige diktemetingen en corrosieonderzoeken uitvoeren, ondersteund door beelden met hoge resolutie.

Kennismanagement Software – Polly.Help

Met de software van Polly centraliseer je alle relevante bedrijfskennis in 1 platform. Denk hierbij aan algemene kennis, werkinstructies, en handleidingen. De kennis wordt bijgehouden door de specialisten in de organisatie in een makkelijke beheeromgeving. En wordt voor de medewerker aangeboden in een portal. De medewerker ziet alleen de informatie die voor hem relevant is.

BACE: Sub-Bemetering voor ESG – Evalan

Sub-Bemetering is een aanpak waarbij energiegebruikers achter de hoofdmeter individueel bemeten worden. De informatie die dan beschikbaar komt levert een verdieping in inzicht, waarmee energiegebruik kan worden verminderd. Dit resulteert in besparingen.

Partnernieuws

Praktijkverhalen uit het MKB – iAsk Techniekfestival 31-05

Op het hoofdpodium van het iAsk Techniekfestival maken wij het MKB belangrijk. In samenwerking met MKB010>>NEXT delen we kennis en ervaring van lokale ondernemers én laten we je de innovaties zien waar je direct mee aan de slag kan. Wil je weten hoe jij morgen praktisch kunt verduurzamen en digitaliseren? Dan moet je er bij zijn! Schrijf je hier gratis in. 13:00-14:00 uur – ‘Wat je niet verbruikt, stoot je ook niet uit!’ Over het besparen van energie, circulaire toepassingen en energiebeheer. 14:00-15:00 uur – ‘Zo slim mogelijk zo min mogelijk doen’ Weet wat je installaties kunnen en voer alleen onderhoud uit wanneer dat nodig is!

Inschrijven ‘Wat je niet verbruikt, stoot je ook niet uit’

Inschrijven ‘Zo slim mogelijk zo min mogelijk doen’

Succesvolle afronding van de overname van Stork, a Fluor Company versterkt de marktpositie in Europa – Bilfinger zet zijn strategische koers voort

Dienstverlener Bilfinger heeft zijn marktpositie in Europa verder uitgebreid. De acquisitie van delen van Fluor’s Europese industriële dienstverlening business Stork is succesvol afgerond per 1 april 2024 (“closing”). De ondertekening vond plaats in september 2023. De transactie omvat bedrijfsonderdelen in Nederland, België en Duitsland, met in totaal meer dan 2.700 medewerkers en een omzet van ongeveer €530 miljoen. Lees meer over de acquisitie op deze pagina.

WaveHexapod gaat nieuwe fase in

De WaveHexapod, een unieke innovatie voor het omzetten van golfenergie in elektrische energie, gaat een volgende fase in. Ondersteund door het Rotterdamse innovatieplatform iTanks worden de volgende stappen gezet richting constructie, bouw én implementatie van deze nieuwe energie-generator. Daarbij ondersteunt iSupports, de consultancy dienstverlening in de iTanks portefeuille, de drie ras-ondernemers van WaveHexapod in het verder uitrollen van het plan. Lees hier meer.

Meld je aan voor het Rotterdamse Upstream Festival 2024!

Upstream 2024 brengt ruim 2.000 innovatieve ondernemers, investeerders en andere organisaties in het internationale startup ecosysteem samen die de transitie naar een digitale, Co2-neutrale, circulaire en inclusieve nieuwe economie aanjagen. Kijk voor meer informatie en tickets op deze link.

Doop van emissievrij werkschip MS JAN door Hakkers Werkendam

De MS JAN is het eerste zero-emissie werkschip in Nederland, er staat niet één verbrandingsmotor meer aan boord: alle benodigde energie wordt opgewekt door een batterijpakket in het schip. Het schip is gedoopt in de werkhaven van Hakkers in Werkendam. Een voorbeeld van Hakkers’ visie op duurzaam ondernemen. Lees meer over de MS Jan op onze website.

Schrijf je in voor de MKB Digi Experience – 28 mei

Ook dit jaar staat het tweede kwartaal bij MKB Rotterdam Rijnmond in het teken van digitalisering & innovatie. Hoogtepunt van dit kwartaal is ongetwijfeld de MKB Digital Experience welke zal plaatsvinden op 28 mei a.s. met een gevarieerd en boeiend programma op een inspirerende locatie namelijk ‘Remastered’. Op deze locatie komen de oude Hollandse meesters weer op spectaculaire wijze digitaal tot leven en aan het einde van het programma ga jij dit zelf meemaken!

Tussen 14:30-18:00 uur is er een plenair programma en diverse break-outs met thema’s als Digitale bedrijfsvoering, Online marketing en Digitale veiligheid. Er is plaats voor 170 personen. Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Luister: Innovatief Ouwehoeren met Pieter van Klaveren

In Innovatief Ouwehoeren gaan iTanksCor van de Linde en Ron Vaz Dias in gesprek met iemand die zijn of haar stempel heeft gezet op innovaties binnen de havengerelateerde industrie. Met andere woorden: even lekker Innovatief Ouwehoeren. In deze editie: Pieter van Klaveren, oud-voorzitter van MKB Rotterdam-Rijnmond. Over innovatie binnen het MKB in de industrie; hoe MKB Rotterdam-Rijnmond helpt met vraagstukken rond digitalisering, verduurzaming en meer; en wat het leven als ondernemer en adviseur verder voor Pieter in petto heeft. Luister via Spotify, Apple Podcasts of Podbean.

Uitgelicht