Maak kennis met het nieuwe bestuurslid van Zarttech: Sofia Nabila Echadli!

Gedreven en klaar om de wereld te veranderen! Dat is wat Sofia Nabila Echadli beschrijft in één
zin. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we Sofia, oprichtster van Gender Equality Impact,
mogen verwelkomen als voorzitter van de adviesraad van Zarttech! Sofia’s verhaal is dat van
een bouwer, toegewijd aan het bouwen van een meer gelijke wereld door middel van tech.

Als autodidactische ethische hacker en gamer realiseerde Ms. Echadli, Sofia, zich al op jonge leeftijd hoe belangrijk positieve representatie is voor mensen om vooroordelen tegen te gaan, maar ook hoe soms representatie niet genoeg is en er aanvullende tools nodig zijn. Daarom heeft ze een carrière opgebouwd die in het teken staat van gendergelijkheid, via verschillende bedrijven en bestuursfuncties. “You can do anything but not everything” is het motto van Sofia Nabila Echadli.  Als haar naar de details wordt gevraagd, zegt ze dat het focus vereist om een expert te worden en de wereld te veranderen

Sofia besloot dat haar focus zou liggen op gendergelijkheid en het vergroten van de vertegenwoordiging van vrouwen in tech, met haar meest recente bedrijf dat gendervooroordelen bij de werving van personeel bestrijdt. Gender Equality Impact (G.E.I) biedt op tech gebaseerde en datagestuurde tools die helpen bij het bestrijden van vooroordelen in het rekruteringsproces, om te strijden voor gendergelijkheid en inclusiviteit.

Toen ze via haar collega voor het eerst van Zarttech hoorde en met Nelson om de tafel ging zitten, zag ze ook de waarde in van onze missie! Omdat ze Nelson’s enthousiasme en doelstellingen waardeerde, ging ze in meerdere sessies met Nelson om de tafel zitten om inzicht te krijgen in de te verkennen mogelijkheden en de toekomstige potentiële marktverwerving die Zarttech te wachten staat.

Door deze gesprekken ontdekte Sofia dat toetreding tot de raad van bestuur van Zarttech haar de kans zou geven om, in haar eigen woorden, “haar toewijding aan wereldwijde inclusie en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bevorderen en tegelijkertijd haar passie voor technologie opnieuw te ondersteunen”.

Sofia’s missie bij het ondersteunen van Zarttech is om de perceptie van Afrika te veranderen met een globale lens van hoe internationale bedrijven kunnen profiteren van Afrika’s volgende generatie van Talent.

Op dit moment bestaat de ongelukkige opvatting dat Afrika nog altijd erg onderontwikkeld is en hulp nodig heeft uit het globale noorden, maar deze houding negeert de ervaring en kennis die mensen in landen als Nigeria en Kenia hebben. Sofia weet uit ervaring dat overal in Afrika zeer toegewijde en ervaren professionals op allerlei technische gebieden de kennis en ervaring hebben om Europese en Afrikaanse partners te helpen, en we zouden allemaal een niet-hiërarchische uitwisseling van kennis tussen beide sectoren moeten bevorderen.

“Als deel van het bestuur ben ik niet alleen geïnteresseerd in de grote missie van Zarttech, maar ook in het inzetten op de ontwikkeling van de teamleden individueel” is wat Sofia opmerkt als haar gevraagd wordt naar wat ze als hoofd van het bestuur wil implementeren binnen de organisatie, ze geeft aan dat ze altijd probeert bij te dragen aan de teamdynamiek in organisaties, aangezien het team en hun bedrijfscultuur een bedrijf kan maken of breken. Zelfontplooiing zou onderdeel moeten zijn van de missie van een bedrijf. Ze gelooft ook in het toevoegen van een laag van duidelijke methodologie, met behoud van een echte passie voor de essentie van het bedrijf. Volgens haar hebben start-ups de mogelijkheid om vrij te blijven van een rigide bedrijfscultuur en toch geëngageerd en professioneel te blijven.

Het Zarttech team is verheugd om haar aan boord te verwelkomen. We kijken uit naar de samenwerking met een pionier en pleitbezorger als mevrouw Echadli.

 

Uitgelicht