McNetiq introduceert magnetische valbeveiliging 

Het Rotterdamse bedrijf McNetiq bv heeft een nieuwe productlijn magneetankers voor valbeveiliging bij het werken op hoogte op de markt gebracht. McNetiq speelt hiermee in op de groeiende vraag aan gecertificeerde verankeringsmogelijkheden in de industrie. Het gebruik van magneetankers is bovendien duurzaam omdat tijdelijke verankeringspunten niet te hoeven worden gelast. Het gebruiken van persoonlijke valbeveiliging is verplicht bij potentieel valgevaar van twee meter en meer. 

Het eerste product in de nieuwe reeks magneetankers van McNetiq is de werkplekbeveiliging bedoeld voor uit staal opgetrokken werkplekken zonder randbeveiliging. De operator wordt met een zodanig afgemeten werklijn aan dit anker verbonden dat hij nooit voorbij de onbeveiligde rand kan komen. Dit product voldoet aan de gestelde veiligheids- en certificeringseisen. Toepassingsgebieden zijn: laad- en loswerkzaamheden op scheepsdekken, bouw- en sloopwerkzaam- heden op boorplatforms, scheepsbouw en -onderhoud, werken aan kranen en aan windmolens. 

Er zijn diverse valbeveiligingssystemen in omloop maar nog geen magnetisch werkende. Deze nieuwe applicatie is, evenals alle andere producten van McNetiq, gebaseerd op de zogeheten Controlock-technologie. 

McNetiq is de uitvinder van deze gepatenteerde technologie, waarbij de losbreek- en afschuifkracht van een magnetische verankering vooraf worden vastgesteld. Volledige zekerheid over de belastbaarheid van de magneet is voorwaardelijk om veilig met magneten tijdelijke staalverankeringen te realiseren in de industrie. 

De eerste applicatie die McNetiq heeft ontwikkeld en gecertificeerd is de het Controlock steigeranker. Dit product wordt verkocht in de industrieel steigerbouw en kan worden toegepast bij opslagtanks, scheepvaart, energiecentrales, hijskranen, stalen bruggen en andere staalbouwprojecten. 

McNetiq is opgericht naar aanleiding van de uitvinding van de Controlock- technologie in 2014. In 2018 heeft Rotterdam Port Fund een belang genomen in het bedrijf.

Kijk voor contact en meer informatie op de website van McNetiq.

Uitgelicht