Mercon Welding Masters; de allereerste laswedstrijd voor VMBO jongeren

Op de locatie van Mercon in Gorinchem vond op dinsdag 10 december de allereerste editie  van de Mercon Welding Masters plaats. Dé laswedstrijd voor jongeren uit de 3e en 4e klas van het VMBO. 

Mercon zet in op de jeugd en hoopt met dit evenement vele jongeren enthousiast te maken voor de techniek en dan met name voor lastechniek. Nooit eerder heeft een bedrijf in de regio een dergelijk evenement georganiseerd voor de jeugd. De deelnemers konden bij inschrijving kiezen voor welk onderdeel ze zouden strijden voor de titel van Mercon Welding Master 2019, namelijk CO2 of Elektrode lassen.

Mercon kreeg veel medewerking van bedrijven waar Mercon mee samenwerkt. Zo heeft Valk Welding een demonstratie gegeven op het gebied van VR Teaching. Hierbij konden de deelnemers, wanneer ze niet bezig zijn met lassen, kennismaken met het programmeren van een lasprogramma op de lasrobot met behulp van Virtual Reality. Leveranciers BUS Industrial Tools, EuroWeld en TLS verzorgden de prijzen voor de winnaars en uitzendbureau Van Hattum Infratech BV heeft de inwendige mens verzorgd door het bakken van hamburgers. 

Mercon heeft een eigen opleidingscentrum waar zij jongeren opleiden tot lasser en/of ijzerwerkers. Dit betreft een 2- of 3-jarige opleiding op basis van de Beroepsbegeleidende leerweg, ook wel bekend als BBL. De leerlingen gaan 1 dag per week naar school en 4 dagen krijgen ze praktijkles in Gorinchem, waarbij écht de nadruk ligt op kwaliteit van het opleiden. Ook worden ze bij Mercon breder opgeleid dan bij andere praktijkopleiders in de omgeving. Tijdens de opleiding werken leerlingen al mee aan mooie projecten, zoals bijvoorbeeld de voetgangersbrug in Kinderdijk, krijgen ze direct al salaris en na het afronden van de opleiding, krijgen ze een baan binnen Mercon.

Mercon kijkt met veel trots terug op dit mooie evenement.

Website: www.mercon.com

Uitgelicht