Mobiele ontgassing met ENDEGS

ENDEGS maakt slimme en veilige verbranding mogelijk. De missie is: ervoor zorgen dat er minder gevaarlijke emissies in de lucht komen. Zij willen bijdragen aan de bescherming van de prachtige wereld om ons heen. De technologieën van ENDEGS geven de industrie een manier om merkbaar uitstoot te verminderen.

In 2008, ontwikkelde ENDEGS ‘s werelds eerste op een aanhangwagen gemonteerde, autonome, volledig uitgeruste verbrandingskamer voor het verbranden van gevaarlijke gassen. Sindsdien heeft de toonaangevende en gepatenteerde technologieën van ENEDEGS de verbranding ter plaatse van gevaarlijke, explosieve en/of giftige gasmengsels mogelijk gemaakt. Helemaal veilig en bijna volledig. Hun systemen verminderen de uitstoot met meer dan 99,99 procent. Zo maken ze een substantiële bijdrage aan het verminderen van emissies in Europa, Noord-Afrika en binnenkort ook in Azië. Met elke uitvinding ontdek je verschillende manieren om het te verbeteren.

ENDEGS heeft een proces ontwikkeld en gepatenteerd dat voor de stroming van andere verontreinigende stoffen zorgt. In 2010 waren zij de eerste die startte met het verbranden van ammoniak met excellent gemeten resultaten. Er is nu wereldwijd vraag naar ontgassing van ammoniak tanks. De verdere ontwikkelingen naar de verbrandingskamer stelt hun in staat om stoffen te ontgassen die neiging hebben om te polymeriseren, zonder rook of vlam en zonder polymerisatie, waardoor ze nog een unieke mogelijkheid hebben. We hebben oplossingen ontwikkeld die het mogelijk maken stookolie te gebruiken voor hulpvuren in plaats van gas, waardoor het mogelijk wordt om te ontgassen op plaatsen waar vloeibaar gas is. 

Gemotiveerd door de wens om het gezondheidsrisico voor schoonmaakpersoneel te minimaliseren, heeft ENDEGS in 2020 een volledig nieuwe stap gezet. We hebben nog een baanbrekende technologie toegevoegd voor onze line-up: krachtige robots, voor het op afstand bedienbare reiniging van opslag tanks en putten in de chemische, petrochemie, automobiel, voedsel en andere industrieën. Ze kunnen ingehuurd worden om mensen te vervangen met gezondheidsrisico. Vroeger moesten mensen met groot risico werken met veel veiligheidsmatregelen. Zij moesten gasmaskers en pakken dragen om veilig te zijn. Nu doet een robot dit die op afstand bestuurbaar is door een exploitant. Deze ADEX-robot is voornamelijk ontworpen voor de ruwe reiniging van tanks met een platte bodem. Deze waren voorheen schoongemaakt door drie arbeiders in chemicaliënbestendige pakken in verschillende verschuivingen.

Klik hier voor meer informatie.

Uitgelicht