Naderende openstellingen en deadlines: Update april

TSE Industrie Onderzoek & Ontwikkeling (O&O)

Openstelling: 1 april 2022

Deadline: 17 mei 2022

Maximaal subsidiebedrag: € 500 duizend

Is jouw onderneming bezig met projecten die helpen met de sluiting van industriële ketens of een compleet klimaatneutraal productieproces in 2050? Dan kan je subsidie uit de regeling TSE Industrie Onderzoek & Ontwikkeling aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor ondernemers die voor 2030 een eerste markttoepassing hebben en innovaties ontwikkelen of onderzoeken die van grote betekenis voor de industriële sector in Nederland zijn. Let op, deze call is een tender: dat houdt in dat alleen de hoogst scorende projecten subsidie toegekend krijgen.

Lees meer

EIC Transition

Openstelling: 1 maart 2022

Deadline: 4 mei 2022

Maximaal subsidiebedrag: € 2,5 miljoen

Ben je bezig met bijvoorbeeld een nieuwe technologie voor het opslaan van energie, of dé next generation medische apparatuur aan het ontwikkelen? Dan is de EIC Transition subsidie iets voor jou! EIC Transition biedt financiering voor projecten op elk gebied van wetenschap of technologie, maar heeft speciale belangstelling voor medische technologie en apparaten, en technologieën voor het opwekken en opslaan van energie.

Lees meer

Subsidie Circulaire Ketenprojecten

Openstelling: begin mei 2022

Deadline: Nog niet bekend

Maximaal subsidiebedrag: € 20 duizend

Circulaire Ketenprojecten is bedoeld voor mkb-ondernemers die in een samenwerkingsverband een circulair product of circulaire dienst ontwerpen, of een proces of businessmodel circulair organiseren. Een circulair ketenproject houdt in dat mkb-ondernemers met elkaar een product- of materiaalketen circulair maken, waarna dit op de markt gebracht wordt. Hierdoor vermindert de CO2-uitstoot en het verbruik van grondstoffen.

Lees meer

LIFE

Openstelling (verwacht): 17 mei 2022

Deadline: 4 oktober 2022

Maximaal subsidiebedrag: € 1 – 3 miljoen

Ben jij bezig met bijvoorbeeld de ontwikkeling van de nieuwste technologie op het gebied van een volledig circulaire economie? Vraag dan de LIFE-subsidie aan. Deze Europese subsidie helpt om jouw project een boost te geven en jouw technologie zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Hiermee draag je ook nog eens bij aan het Europese beleid van natuur, klimaat en milieu.

Lees meer

EFRO/Kansen voor West lll

Openstelling: 1 juni 2022

Deadline: eind 2022

Beschikbaar budget: € 273 miljoen

Kansen voor West is een subsidieprogramma bedoeld voor bedrijven in West-Nederland. Kansen voor West lll is een verlenging van de voorgaande twee programma’s en bestaat uit 6 focusgebieden: innovatie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, energiesystemen, circulaire economie en duurzame stedelijke ontwikkeling.

Lees meer

 

Ken jij ondernemers voor wie dit wellicht interessant is? Dan hoor ik het graag! Voel je vrij om deze informatie per nieuwsbrief of social media te delen.

Uitgelicht