Naderende openstellingen en deadlines: Update augustus

Must see! MIT R&D Samenwerkingsprojecten

Deadline: 13 september 2022

Beschikbaar budget: € 2,9 miljoen (landelijk)

De subsidieregeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten is bedoeld voor mkb-ondernemers in topsectoren die samen met andere mkb’ers een innovatieproject aangaan om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of te vernieuwen. Deze regeling maakt het mogelijk om te blijven concurreren met grotere bedrijven, zeker als er veel verschuivingen zijn op de markt. Deze subsidie biedt een perfecte kans om nieuwe business een boost te geven via jouw klanten. Hiervoor is samenwerking met minimaal één mkb’er vereist. Alle voorwaarden kan je hier vinden. Let op, de 2,9 miljoen euro is een landelijk budget. Er zijn per regio ook budgetten beschikbaar. De regiobudgetten vind je hier.

Lees meer

Ook interessant: Subsidie Duurzame Scheepsbouw (SDS)

Opening: 13 juni 2022

Deadline: 4 oktober 2022

Beschikbaar subsidiebedrag: € 1,25 miljoen

Totaal subsidiebudget: € 2,3 miljoen

De Subsidie Duurzame Scheepsbouw is bedoeld voor scheepswerf-eigenaren die een schip of offshore-constructie willen bouwen en hierbij duurzame innovaties willen toepassen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het testen van technologieën om uitstoot van CO2 of andere emissies te verlagen. Een ander voorbeeld van een project dat in aanmerking komt is het verlagen van (onderwater)geluidsproductie. De subsidie dekt 25% van de subsidiabele kosten.

Meer lezen

 

Eurostars

Opening: 2 juli 2022 9:00 uur

Deadline: 23 augustus 17:00 uur

Maximaal subsidiebedrag: € 22 miljoen

MKB’ers die zich bezighouden met onderzoeksprojecten die ver over de landsgrenzen gaan kunnen de Eurostars subsidie aanvragen. Met deze subsidie kunnen zij hun R&D-project nét dat extra duwtje geven om er een spetterend succes van te maken. Het maximale subsidiebedrag is 500 duizend euro en de subsidie kan in twee tijdvakken aangevraagd worden. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door partijen uit verschillende Eurostars-landen.

Lees meer

 

Uitgelicht