Naderende openstellingen en deadlines: Update mei

MIT R&D

Openstelling: 1 juni 2022

Deadline: 13 september 2022

Beschikbaar budget: € 5,8 miljoen

De subsidieregeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten is bedoeld voor mkb-ondernemers in topsectoren die samen met andere mkb’ers een innovatieproject aangaan om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of te vernieuwen. MIT staat hierin voor MKB-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Deze regeling maakt het mogelijk om te blijven concurreren met grotere bedrijven, zeker als er veel verschuivingen zijn op de markt.

Lees meer

Subsidie Circulaire Ketenprojecten

Openstelling: 3 mei 2022

Deadline: 30 september 2022

Maximaal subsidiebedrag: € 20 duizend

Circulaire Ketenprojecten is bedoeld voor mkb-ondernemers die in een samenwerkingsverband een circulair product of circulaire dienst ontwerpen, of een proces of businessmodel circulair organiseren. Een circulair ketenproject houdt in dat mkb-ondernemers met elkaar een product- of materiaalketen circulair maken, waarna dit op de markt gebracht wordt. Hierdoor vermindert de CO2-uitstoot en het verbruik van grondstoffen.

Lees meer

 

LIFE

Openstelling: 17 mei 2022

Deadline: 4 oktober 2022

Maximaal subsidiebedrag: € 1 – 3 miljoen

Ben jij bezig met bijvoorbeeld de ontwikkeling van de nieuwste technologie op het gebied van een volledig circulaire economie? Vraag dan de LIFE-subsidie aan. Deze Europese subsidie helpt om jouw project een boost te geven en jouw technologie zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Hiermee draag je ook nog eens bij aan het Europese beleid van natuur, klimaat en milieu.

Lees meer

 

EFRO/Kansen voor West lll

Openstelling: 1 juni 2022

Deadline: eind 2022

Beschikbaar budget: € 273 miljoen

Kansen voor West is een subsidieprogramma bedoeld voor bedrijven in West-Nederland. Kansen voor West lll is een verlenging van de voorgaande twee programma’s en bestaat uit 6 focusgebieden: innovatie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, energiesystemen, circulaire economie en duurzame stedelijke ontwikkeling.

Lees meer

 

Ken jij ondernemers voor wie dit wellicht interessant is? Dan hoor ik het graag! Voel je vrij om deze informatie per nieuwsbrief of social media te delen.

SubsidyCloud, Weena 505, Rotterdam, Zuid-Holland 3013 AL, The Netherlands, +31 (0)85 2736977

Uitgelicht