Naderende openstellingen en deadlines: Update september

Sluit bijna! MIT R&D Samenwerkingsprojecten

Deadline: 13 september 2022

Beschikbaar budget: € 2,9 miljoen (landelijk)

De subsidieregeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten is bedoeld voor mkb-ondernemers in topsectoren die samen met andere mkb’ers een innovatieproject aangaan om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of te vernieuwen. Deze regeling maakt het mogelijk om te blijven concurreren met grotere bedrijven, zeker als er veel verschuivingen zijn op de markt. Deze subsidie biedt een perfecte kans om nieuwe business een boost te geven via jouw klanten. Hiervoor is samenwerking met minimaal één mkb’er vereist. Alle voorwaarden kan je hier vinden. Let op, de 2,9 miljoen euro is een landelijk budget. Er zijn per regio ook budgetten beschikbaar. De regiobudgetten vind je hier.

Lees meer

Eurostars

Deadline: 15 september 2022

Beschikbaar subsidiebedrag: € 19 miljoen

Ben jij mkb’er en ben jij bezig met onderzoeksprojecten die ver over de landsgrenzen gaan? Dan moet je de Eurostars subsidie aanvragen! Met deze subsidie kan jij jouw R&D-project nét dat extra duwtje geven om er een spetterend succes van te maken. Het maximale subsidiebedrag is €500.000 en de subsidie kan in twee tijdvakken aangevraagd worden. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door partijen uit verschillende Eurostars-landen.

Meer lezen

Ook interessant: EFRO – OP Oost

Deadline: 15 september 2022

Maximaal subsidiebedrag: € 6,5 miljoen

Het programma moet de concurrentiepositie van Oost-Nederland als toonaangevende en innovatieve Europese regio versterken. Is jouw bedrijf in een van deze provincies gevestigd, en houd jij je bezig met (koolstofarme) innovatie? Dan kom je wellicht in aanmerking voor deze aantrekkelijke subsidie. Dit subsidieprogramma is voor ondernemingen in Oost-Nederland (Gelderland & Overijssel). Voor het nieuwe programma stelt de EU € 81 miljoen beschikbaar, het rijk € 23 miljoen en de provincies Gelderland en Overijssel gezamenlijk 21 miljoen. Daar bovenop wordt er zoals gebruikelijk een eigen bijdrage vanuit de projecten verwacht.

Lees meer

 

Altijd een goed idee: Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)

Deadline: doorlopend

Maximaal subsidiebedrag: Afhankelijk van het aantal S&O-uren en gerelateerde R&D kosten

De WBSO is een fiscale regeling waarmee de kosten voor Research & Development (R&D) worden verlaagd. Het levert een belastingvoordeel op door middel van een korting op de loonheffing. Een zelfstandig ondernemer (eenmanszaak / VOF) ontvangt een vaste aftrek. De WBSO kan worden aangevraagd voor ontwikkelingsprojecten, technische processen en ontwikkeling van programmatuur. Daarnaast kan ook WBSO worden aangevraagd bij technisch wetenschappelijk onderzoek. Belangrijk hierbij is dat het project nieuw moet zijn voor de onderneming.

Lees meer

 

Uitgelicht