Naderende subsidiedeadlines Subsidycloud

Subsidycloud stelt je graag op de hoogte van alle aankomende subsidiedeadlines. Voor iedere sector en voor elk project is er wel een subsidie beschikbaar. Zie je een subsidie die je wil aanvragen? Neem dan direct contact op met Subsidycloud via deze link.

Eurostars
Openstelling: zomer 2021
Deadline: nog niet bekend
Maximaal subsidiebedrag: € 500.000

Deze Europese subsidie financiert R&D-werkzaamheden voor innovatieprojecten. De Eurostars subsidie is bedoeld voor mkb’ers die samenwerken met minimaal één andere partij uit een van de deelnemende landen. Projecten die in aanmerking komen zijn innovatief, marktgericht en worden uitgevoerd in internationaal samenwerkingsverband. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door partijen uit verschillende Eurostars-landen. De 36 Eurostars-landen zijn: Bulgarije, Griekenland, België, Cyprus, Canada, Denemarken, Finland, Estland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Luxemburg, Italië, IJsland, Israël, Kroatië, Letland, Zuid-Korea, Ierland, Malta, Turkije, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Litouwen, Zweden en Zwitserland. Lees hier meer.

Vroegefasefinanciering
Openstelling: 01-01-2021
Deadline: 30-12-2021
Maximaal subsidiebedrag: € 350.000

De Vroegefasefinanciering is een lening die bedoeld is voor starters en mkb-ondernemingen. Met deze lening kun je onderzoeken of jouw idee een kans van slagen heeft op de markt. Hiermee komt jouw idee van de planfase in de startfase. Je kunt met het geld dat je via de Vroegefasefinanciering krijgt bijvoorbeeld aan je toekomstige investeerders laten zien dat je idee inderdaad zo goed is als je had gehoopt. Het gaat hier echter niet om een subsidie, maar om een lening. Je gaat deze lening aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). Lees hier meer.

WBSO
Openstelling: Doorlopend
Deadline: Doorlopend
Maximaal subsidiebedrag: verschilt per aanvraag

De WBSO is een fiscale regeling die bedoeld is voor ondernemers die ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoeren. De WBSO kan maximaal 4 keer per jaar aangevraagd worden voor de ontwikkeling van een product, een productieproces, programmatuur en voor het uitvoeren van technisch-wetenschappelijk onderzoek. De WBSO vergoedt een deel van de (loon)kosten en uitgaven van jouw R&D-project, zodat jouw bedrijf minder loonheffingen afdraagt. Zelfstandige ondernemers ontvangen een vaste aftrek, en voor startende ondernemers is er extra voordeel. Lees hier meer.

 

LIFE
Openstelling: 01-06-2021
Deadline: 30-09-2021

LIFE is een Europees subsidieprogramma dat projecten m.b.t. natuur, milieu, klimaat en circulaire economie financiert. Hiermee draagt de LIFE subsidie bij aan het behalen van het Europese milieu- en klimaatbeleid. De LIFE is een brede subsidie, waardoor veel verschillende projecten in aanmerking kunnen komen. Lees hier meer.

Limburg Toekomstbestendig
Openstelling: 01-01-2021
Deadline: 23-06-2021 & 06-10-2021
Maximaal subsidiebedrag: € 50.000

Deze regionale subsidie ondersteunt innovatieve startups, scaleups en mkb’ers in bijna elke sector. Om in aanmerking te komen voor Limburg Toekomstbestendig moet jouw innovatie bijdragen aan de maatschappelijke opgaven slim, duurzaam en gezond. Lees hier meer.

Uitgelicht