Nanoracks aangekondigd als eerste aanbieder van payloadservices voor maritieme lancering

Maritime Launch Services, een van Canada’s toonaangevende lucht- en ruimtevaartbedrijven en de eigenaar van de eerste commerciële ruimtehaven van het land, heeft aangekondigd dat Nanoracks, een Voyager Space-bedrijf en de toonaangevende leverancier van commerciële lading aan het International Space Station (ISS), zal dienen als de eerste klant van het bedrijf wanneer de operaties van Spaceport Nova Scotia in 2023 live gaan.

Voor deze eerste missie zal Nanoracks SmallSats van klanten inzetten en demonstraties van ruimtevaartuigtechnologie organiseren. Jeffrey Manber, president van International and Space Stations, Voyager Space en mede-oprichter van Nanoracks, vertelde dat het team van Nanoracks verheugd is om samen te werken met Maritime Launch om het groeiende ruimte-ecosysteem in Canada te versnellen. De aankondiging vond plaats tijdens een evenement georganiseerd door Maritime Launch in The Westin Nova Scotian tijdens het Halifax International Security Forum 2021, waar dit jaar de groeiende wereldwijde ruimtevaartsector centraal staat. Naast het ondertekenen van een contract met Nanoracks, tekende Maritime Launch een intentieverklaring voor lancering met het in Nova Scotia gevestigde GALAXIA Mission Systems, een ruimtevaartbedrijf dat kleine satellieten zal inzetten aan boord van de eerste vlucht van Spaceport Nova Scotia.

Tijdens het evenement van vrijdag 19 november, onthulde Maritime Launch voorlopige ontwerpen voor zijn Launch Control Center (LCC), een faciliteit ter plaatse die alle lanceringsactiviteiten zal beheren, inclusief de inzet en initiële controle van satellieten die worden gelanceerd vanuit Spaceport Nova Scotia. Het LCC, ontworpen door Architecture49, omvat een bezoekers- en educatief centrum om de diverse cultuur en omgeving van Nova Scotia te laten zien en zal een ruimte bieden die toegankelijk is voor studenten om de wetenschap van de ruimte te ontdekken en carrièremogelijkheden in de sector te verkennen.

De bouw en exploitatie van Spaceport Nova Scotia zal rechtstreeks afkomstig zijn van een regionale toeleveringsketen. Naarmate Canada’s eerste ruimtehaven vordert in de richting van volledige constructie, zal Maritime Launch een belangrijke bijdrage leveren aan het economisch herstel, aangezien de provincie en regio uit de COVID-19-pandemie komen.

Meer informatie is te vinden op:

 

Uitgelicht