Nederlandse tankbouwers gaan samen: Verwater SJR Group

Twee toonaangevende tankbouw- en onderhoudsspecialisten gaan per 21 oktober samen: Verwater Group uit Hoogvliet en SJR Group uit Rotterdam. Deze krachtenbundeling brengt 160 jaar ervaring in tanks en industrial services samen, maar bovenal twee zeer complementaire product- en dienstenportfolio’s. Door het samengaan van de twee specialisten biedt het nieuwe bedrijf het meest complete gamma van dienstverlening in de tankopslag, van nieuwbouw (zowel on-site als prefab) tot onderhoud in de ARA-regio. Namens Verwater zette CEO Wichard Huigen zijn handtekening onder het contract, net als Managing Director én eigenaar Robert Sloot van SJR. Sloot wordt toegevoegd aan de directie van de nieuwe Verwater SJR Group.

Wichard Huigen licht zijn kant van het verhaal toe: “Door de toevoeging van SJR zijn we in staat om onze positie in de Benelux verder te versterken en kunnen we nog meer slagkracht leveren, ook internationaal. De groep gaat nu een jaarlijkse omzet van ruim 200 miljoen euro bereiken; 170 miljoen euro komende van Verwater Group en 30 miljoen euro komende van de SJR Group. Verwater bedient haar klanten vanuit de vestigingen in Nederland, België, de Verenigde Staten, Estland en Singapore en zet in op operationele kracht, diversificatie en innovatie. De stap met SJR past hier zeer goed in. Innovatieve kracht en zeer efficiënte constructie van tanks kenmerken SJR. En heel belangrijk, onze bedrijfsculturen lijken sterk op elkaar. Dat hebben we gemerkt tijdens gezamenlijke projecten in het recente verleden. Uiteindelijk maakt dit ons een nóg meer gewilde partner, werkgever en geziene leverancier.”

Robert Sloot beaamt dat: “SJR Group heeft de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en we hebben nog grootse plannen. Door het samengaan met Verwater zijn wij beter in staat om deze ambitieuze en innovatieve doelstellingen te realiseren. In Verwater hebben wij onze droompartner gevonden, omdat zij sterk zijn in procesmatig tankonderhoud, gestructureerde projectbeheersing en bovendien een uitgebreid dienstenpakket bieden. We kunnen samen elke aanvraag invullen. Werkelijk geen enkele andere partij is zo breed als wij samen. Mijn handen jeuken dan ook om met dit complete portfolio en het mooie team met professionals aan de slag te gaan!”

Huigen deelt het enthousiasme van zijn nieuwe collega, maar tempert ook gelijk de verwachtingen: “Ook ik sta te trappelen van ongeduld, maar geduld en zorgvuldigheid zijn nu juist op hun plek. Op de heel korte termijn verandert er dus weinig voor onze mensen, onze klanten en onze leveranciers. Er moet nog veel geregeld worden en daar nemen we de tijd voor; pas in de loop van 2021 moet dit intensieve integratietraject zijn afgerond. Dit doe je niet even tussendoor en we laten ons door niets en niemand opjagen. De komende maanden gaan wij weloverwogen beslissingen nemen over o.a. onze huisvesting. Moet ook, want ons personeelsbestand groeit nu boven de duizend medewerkers. Maar ook mijn handen jeuken natuurlijk, we gaan doorpakken, als dé tankbouw- en onderhoudspecialist van Europa!”

Uitgelicht