Nieuwe samenwerking SPIE Nederland en ECOP Technologies brengt oplossingen voor decarbonisatie van de industrie

SPIE Nederland en het Oostenrijkse ECOP Technologies (hierna: ECOP), dochteronderneming van innovatiepartij EIT InnoEnergy, zijn een strategische samenwerking begonnen om decarbonisatie-oplossingen bij bedrijven in de industrie te implementeren.

ECOP heeft een industriële warmtepomp ontwikkeld die, bij hoge temperaturen van 100-150 °C, koolstof uit het productieproces verwijdert. Een oplossing waar SPIE Nederland naar op zoek was, omdat deze ligt binnen haar duurzaamheidsstrategie om de ecologische footprint van eindklanten te verkleinen.

Na verkennende gesprekken zijn de handen gedrukt door Jacco Saaman, Innovatiedirecteur SPIE Nederland, en Bernhard Adler, CEO van ECOP, op het uitrollen van de innovatie van ECOP bij eindklanten van SPIE Nederland.

Het doel van de samenwerking is om de oplossing in de industriële omgeving van eindklanten van SPIE Nederland te integreren en hen te helpen met het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen, zoals het minder afhankelijk worden van gas.

Binnen de samenwerking wordt gekeken naar verschillende toepassingen om deze rotatiewarmtepomp in outside battery limit omgevingen toe te passen. Modulair in de vorm van een skid of als plug-and-play package unit. Deze toepassingen van de innovatie worden geëvalueerd, waarna de productie kan worden opgeschaald en verder in de markt kan worden gebracht. Omdat de oplossing een package unit is, kan deze als skid overal in Europa gebouwd worden, waardoor deze voor eindklanten van SPIE Europa-breed interessant is.

De samenwerking is gericht op verschillende industrieën, zoals de food & beverage industrie, en zal gedurende 2023 verder ontwikkeld worden.

Nieuwsgierig naar de samenwerking tussen SPIE Nederland en ECOP? Stuur een bericht naar contact@itanks.eu of neem contact op met Marthijn van Dessel, Sales Directeur bij SPIE Nederland, via marthijn.vandessel@spie.com

Uitgelicht