Remote monitoring: beter en efficiënter onderhoud door het slim inzetten van IoT oplossingen

Gemba IoT is, zoals de naam al doet vermoeden, een specialist op het gebied van Industrial IoT.
Door middel van remote monitoring en kathodische bescherming bieden zij talloze oplossingen die
bedrijven in bijvoorbeeld de olie- en gasindustrie veel voordelen opleveren.

De Industrial IoT van Gemba IoT

De Industrial IoT (IIoT) die Gemba IoT in de praktijk toepast, maakt processen slimmer. Hiermee wordt er meer inzicht verkregen in data en worden onderhoudsprocessen beter gestroomlijnd. En daardoor wordt er dus ook veel geld bespaard.

Deze Industrial IoT werkt met remote monitoring. Het plaatst sensoren op pompen of leidingen, waarna de sensoren informatie naar een platform doorsturen. Dit platform verzamelt de data van deze sensoren, samen met de informatie van andere platformen. Omdat er meer data beschikbaar is, kan er met de combinatie van die data veel slimmere dingen worden gedaan.

Smart kathodische bescherming
Een voorbeeld van Gemba IoT’s Industrial IoT door middel van remote monitoring is de kathodische bescherming.

Dit proces van het beschermen van staal houdt in dat er een negatieve spanning op stalen leidingen wordt gezet om roest tegen te gaan. Voorheen werd deze negatieve spanning handmatig gemeten door twee keer per jaar de punten boven te grond uit te lezen. Door remote monitoring met sensoren wordt deze meting automatisch tien keer per dag gedaan. Hierdoor is er minder werk en meer data. En daarmee ook meer inzicht.

Remote monitoring: de IoT oplossing van de toekomst
Remote monitoring biedt veel meer mogelijkheden dan het controleren van negatieve spanning op stalen leidingen. Het is ook goed te passen in het asset management proces. Door sensoren op pompen te plaatsen, meten deze de trilling en temperatuur van de pomp. Dit verbetert onderhoudsprocessen.

Daarnaast heeft Gemba IoT ook de Pyrocam, die in de afvalverwerkingsindustrie mogelijke broei in het afval in de gaten houdt. Maar er is ook de asset tracker waarbij kleine sensoren op bijvoorbeeld trailers, mobiele pompinstallaties en gereedschap worden geplaatst om zodoende assets altijd te kunnen traceren.

En om alle data die deze verschillende sensoren verzamelen inzichtelijk te maken, biedt Gemba IoT ook diverse apps en dashboards aan. IoT is de oplossing van de toekomst, hoe gaat uw bedrijf dit toepassen om uw werk makkelijker en overzichtelijker te maken?

Meer informatie
Wilt u meer informatie over remote monitoring? Neem dan contact op met:
Johan Knook
m: +31(0)6-50 52 68 23
t: +31(0)20-482 29 29
e: j.knook@gemba.nl
w: www.gemba.nl

————————————————————————————————————————————–

Uitgelicht