Ontdek hoe Yokogawa bijdraagt aan een groene industrie

Yokogawa is een wereldwijd toonaangevende leverancier van industriële automatisering en test & meetoplossingen. Het Japanse bedrijf is al bijna veertig jaar stevig geworteld in de regio Utrecht. Het kantoor in Amersfoort is niet alleen de vestiging van waaruit er complexe fabrieksprocessen worden geautomatiseerd, het is ook het Europese hoofdkantoor. Maar hoe draagt het bij aan een groene industrie? Algemeen directeur Peter Roodenburg legt het uit.

Creëren van hogere efficiëntie in de industrie

Het automatiseren van gasvormige en vloeibare processen in fabrieken is waar Yokogawa zich op richt. Dat betekent dat Yokogawa actief is waar gassen en vloeistoffen stromen. Dus in de olie- en gas, chemische, petrochemische, farmaceutische, voedingsmiddelenindustrie en tegenwoordig ook in de duurzame energie. De processen in installaties worden aangestuurd door geavanceerde software en hardware die Yokogawa zelf ontwikkelt. Zo draagt het bedrijf overal ter wereld bij aan een hogere efficiëntie van fabrieken én ultieme veiligheid voor mens en milieu wat uiteindelijk leidt tot minder uitstoot en verbeterde opbrengsten.

Kansen voor energietransitie

Duurzaamheid staat hoog op de agenda in onze industrie. Peter Roodenburg heeft daar voor de komende jaren een duidelijke visie op. Wat hem betreft moet Europa voorop blijven lopen in de energietransitie. Bijvoorbeeld in de waterstofeconomie waar Yokogawa veel vertrouwen in heeft en graag wil bijdragen aan de landelijke energietransitie. “Als de Nederlandse overheid proactief een duidelijk energietransitiebeleid voert, denk ik dat Nederland mede door onze kennis en positionering een voorbeeld kan worden voor veel andere landen.”

Voorwaarden voor energietransitie

“We hebben meerdere opties nodig voor energieopslag en -transport voor energie, geproduceerd door bijvoorbeeld wind of zon. Waterstof creëert hiervoor eindeloze mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat Yokogawa een bijdrage kan leveren aan de technische aspecten van de energietransitie, waarbij standaardisatie en helder en stabiel overheidsbeleid essentiële voorwaarden zijn om snel een koppeling met de bestaande infrastructuur te creëren” aldus Peter.

Yokogawa’s DNA focust op een gezond klimaat voor iedereen

“Als je kijkt naar het bedrijfs-DNA van Yokogawa, dan zie je dat we veel belang hechten aan een gezond klimaat voor iedereen. Om dit te realiseren wisselen we met onze klanten en partners kennis uit en bundelen we onze krachten zodat we de industrie helpen hun de emissiedoelstellingen te bereiken. Ik ben erg trots om deel uit te maken van dit mooie bedrijf met een geweldig team van bijna 500 mensen met 33 verschillende nationaliteiten in Nederland. Wij zijn echt een mensenbedrijf. Onze medewerkers komen van over de hele wereld, al is een groot deel Nederlands. Dat komt omdat Yokogawa sterk gelooft in binding met de lokale cultuur.”

Uitgelicht