Partner in Beeld: Jotun met TankFast

Jotun is als innovatieve fabrikant van verf en coatings voor uiteenlopende branches een vertrouwde partner in het iTanks netwerk. Het bedrijf is al bijna 100 jaar actief en kan wereldwijd op zo’n 10.000 collega’s bouwen. In deze nieuwe rubriek kijken we naar de innovaties van onze partners. Deze keer samen met Niek Brinkerink, Key Account Manager Protective Coatings bij Jotun.

In aanloop naar ilinqs, het festival voor de industrie op 22 en 23 juni 2022, kijken we met Niek naar een van de innovaties van Jotun die hij bij iLinqs zal presenteren: TankFast. Deze productlijn is ontwikkeld om het onderhoud bij opslagtanks sterk te versnellen. Lege opslagtanks leveren geen geld op dus als het onderhoud en het aanbrengen van een nieuwe coating snel en goed uitgevoerd kan worden, dan levert dat winst! Niek: ‘Jotun heeft de producten zo ontwikkeld dat de nieuw aangebrachte coating sneller belast kan worden met het product in de tank. Daarvoor is uitvoerige getest met veel chemicaliën en producten. Met die kennis kan de Jotun de klant adviseren welke coating nodig is voor een bepaald product in de tank en vooral hoe snel deze weer in gebruik genomen kan worden.’

Elk opgeslagen product kent zijn eigen uitdagingen. Bij crude, ruwe olie, kan de kwaliteit en agressiviteit per lading verschillen. Evengoed zijn water, zwavel en MIC bekende uitdagingen in de opslagtanks. Met de juiste coating kan hier snel een beschermende laag voor worden aangebracht. Als daardoor de tank weer na twee dagen in plaats van een week gebruikt kan worden, is de investering snel terugverdiend. Voor andere technieken zoals petro- en chemische opslagtanks staan op we website van Jotun uiteenlopende voorbeelden. De combinatie van innovatie, uitvoerig testen en gedegen expertise helpt klanten om kostbare tijd te besparen in de onderhoudsprocessen van opslagtanks. Wil je meer weten? Kijk in de iTanks iSolutionsGuide, luister naar Niek in de podcast pitchpodium én bezoek ilinqs op 22 en 23 juni 2022 in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam.

Uitgelicht