Pitch (re)view

Iedere maand kijken wij terug op de evenementen van afgelopen maand. In december zijn er evenementen met een sterk inhoudelijke programma geweest. Bij de ZH-Innovation Challenge blikken we terug op een mooi ontbijt, kijken we vooruit en pakken we door en bij het Pitch Ontbijt bij de Gasunie in Groningen vertellen de pitchers over de interessante presentaties die zij gegeven hebben.

ZH Innovation Challenge | 13 december 2018

Ruim 200 bezoekers van de ZH Innovation Challenge hebben op 13 december bijgedragen aan actieve brainstorms, nieuwe initiatieven en een stevig netwerk. Vanaf 7:30 uur stroomde de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam vol voor een innovatief kerstontbijt. Na een korte introductie van de organiserende partijen werden vijf actuele vraagstukken vanuit ECT, Gemeente Rotterdam, WCM, Port of Rotterdam, Vopak en 4shipping. gepitcht voor het publiek. Hierna kon men aansluiten bij een brainstorm om de eerste aanzet te geven voor de oplossingen. Dat leverde bij alle brainstorms nieuwe invalshoeken voor bestaande vraagstukken op. En met die nieuwe invalshoeken willen we licht blijven schijnen op de vraagstukken.

In 2019 gaan we door!
De brainstorms op 13 december zijn het begin van een traject. Er zijn al vervolgafspraken in de maak om samen met de netwerken van de organiserende partners door te pakken op de vraagstukken. Hou de eventpagina op de hoogte om te zien wanneer er een case wordt behandeld.

Pitch Ontbijt Groningen | 19 december 2018

Bij het Pitch Ontbijt in Groningen waren Social Brothers, Semiotic Labs en Eon Coat aanwezig om te vertellen over de nieuwe innovaties.

Steven Ammerlaan van Social Brothers pitchte Augmented Reality toepassing in de industrie.
Op het pitch ontbijt in Groningen hebben wij een project gepresenteerd wat we samen met de GasUnie / NetAnders hebben ontwikkeld. Tijdens een eerder pitch ontbijt waarin Social Brothers de mogelijkheden van Augmented Reality presenteerde is het contact gelegd tussen beide partijen. In dit project is een Augmented Reality weergave ontwikkeld van het realtime energie dashboard wat NetAnders heeft ontwikkeld voor Campina. Dit dashboard laat op een grafische manier zien wanneer, hoe en hoeveel groene energie er wordt opgewekt door de verschillende Campina bedrijven.

De toegevoegde waarde van Augmented Reality zit in het tastbaar maken van de verschillende informatie stromen over een langere periode voor de eerste gebruikers. Als 3D weergave hebben wij een AR animatie ontwikkeld die in een minuut laat zien hoe er over een gehele dag energie wordt opgewekt met daarbij een weergave van het moment en de hoeveelheid.

Thomas Reijners van Semiotic Labs pitchte SAM4, de Smart Condition Monitoring oplossing voor elektromotoren en rotating equipment.
SAM4 signaleert elektrische en mechanische schades aan motor en (bijvoorbeeld) pompen in een vroeg stadium, zodat onderhoud kan worden uitgevoerd voordat machines uitvallen. Op die manier dalen de kosten voor stilstand en kunnen onderhoudsmomenten beter worden gepland. Omdat SAM4 elektrische signalen analyseert, worden de spanning- en stroomsensoren in de schakelkast geplaatst. Het is niet langer noodzakelijk om (trillings-)sensoren op de asset zelf te plaatsen. Daarmee wordt het mogelijk om op grote schaal uit te rollen, en kunnen ook assets die actief zijn in ATEX zones en op moeilijk bereikbaar plaatsen worden gemonitord. iTanks bood ons een mooi podium om deze techniek onder de aandacht te brengen. Volg Semiotic Labs op LinkedIn om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Pitch Ontbijt Rotterdam | 17 januari 2019

Op 17 januari gaan we verder waar we gebleven waren. Van 07:30 tot 10:00 uur vindt in de RDM Kantine het eerste Pitch Ontbijt van 2019 plaats. Daar presenteren EonCoat, RoNik, en West IT Solutions hun innovaties aan de aanwezigen.

Impulsum Group | West AI pitcht de kracht van een MKB-startup: van data naar kennis
Wat gebeurt er als je een startup mentaliteit combineert met meer dan 30 jaar ervaring in software ontwikkeling? Er ontstaat een bijzondere mix van innovativiteit, expertise en slagkracht. Bij de Impulsum Group krijgen ambitieuze ingenieurs de kans om bovenop een stabiele MKB-backbone te experimenteren en technologiebedrijven te laten groeien. Binnen de Impulsum Groep ontwikkelt de startup West AI voorspellende software voor de intelligente bedrijfsvoering in o.a. de energie- en transportsector. Het bedrijf bestaat nu bijna 1 jaar en won recentelijk een startup challenge van een grote energiepartij met onderhoudsproduct Grid Ripple. Om flinke snelheid te behouden, zoekt West AI continu het gesprek op met nieuwe klanten en/of partners. Bij het Pitch Ontbijt delen zij graag enkele lessons-learnt van het eerste jaar aan de hand van projecten en gebeurtenissen.

Start het jaar met het maken van nieuwe contacten en inspiratie uit de pitches. Schrijf je hier in!

Uitgelicht