Procesverbeteren met uitgiftepunten

Bij stops en turnarounds hebben veel mensen op verschillende momenten spullen, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. En als je wilt, kan een of meer mensen daar een dagtaak aan hebben om ze van de juiste materialen te voorzien. Maar het hoeft niet. Arentis, verhuurder van industriële equipment, heeft het uitgifteproces van tools, PBM’s en complete materialensets geoptimaliseerd met tool-containers en onbemande uitgiftepunten.

‘Grote projecten en onderhoudstops worden uitvoerig voorbereid en zijn bovendien wederkerend. Daardoor is vooraf vaak goed bekend wat er nodig is en ook wie daar behoefte aan heeft’ Nancy van Leeuwen, projectleider Tools bij Arentis, legt uit waar de kracht van de uitgiftepunten te vinden is. ‘En we hebben jarenlange ervaring in de industrie en met uiteenlopende klanten waardoor we mét de klant kunnen zorgen voor de juiste middelen op het juiste moment. We zorgen bij aanvang van een project dat een of meer containers ter plaatse worden neergezet en zijn ingericht met de juiste benodigdheden. Op de momenten dat het echt nodig is, hebben we extra bezetting maar op andere momenten niet of minimaal. En toch kunnen de monteurs en specialisten volcontinu bij hun spullen. Van steeksleutel tot de juiste pakkingenset. Want misgrijpen is jammer maar teveel meenemen ook.’ Er vindt controle plaats op het werk en de werknemer zodat de juiste spullen worden meegegeven aan de aangewezen persoon. Achteraf worden de materialen weer ingenomen en wordt gekeken naar het verbruik en de conditie van gereedschappen. Hiermee wordt de voorraadadministratie bijgewerkt en worden eventuele defecten aan gereedschappen gelijk aangepakt.

Een innovatie in de dienstverlening is het onbemande uitgiftepunt voor tools en of persoonlijke beschermingsmiddelen. Zonder tussenkomst van een magazijnmedewerker kan een vakman uit het veld de spullen pakken die zij/hij nodig heeft voor de klus. Na autorisatie kunnen in een soort automatiek de juiste tools of PBM’s worden gepakt en achteraf worden ingeleverd. Zo is 24/7 veiligheid op voorraad.

Het verbeteren van het uitgifte proces wordt in samenwerking met de opdrachtgevers uitgevoerd. Door samen te kijken naar wat echt nodig is én te zorgen dat het er ligt als het nodig is, wordt de effectiviteit van de hele keten verhoogd.

Lees meer over de mobiele uitgifte container in de Flyer.

Wil je hier meer over weten meld je dan aan voor de iTanks iBrainstorm ‘Mensarme Turnarounds’ op dinsdag 30 maart via http://ow.ly/oCxE50E5Sne

Uitgelicht