Raccoon Serious Games lanceert metaverse voor Asset Management

Voor asset management is het, zoals bij veel technische vakgebieden, moeilijk om aan voldoende geschoold personeel te komen. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt om zelf nieuw talent op te leiden. Echter, asset management leer je niet enkel uit een boek of in workshops. Het gaat om ervaren en doordenken van uiteenlopende scenario’s. Met de Asset Management Experience hebben Veerenstael, Raccoon Serious Games en Ivy Global een interactieve simulatie ontwikkeld om personeel effectiever op te leiden. 

Trainingen spreken vaak onvoldoende tot de verbeelding 

Asset management is een breed begrip, maar in de kern is asset management het behalen van doelen (zoals winst) middels investeringen (zoals de aanschaf van een machine) en het optimaliseren van dit proces. Een functie waarin je continu op zoek bent naar een optimale balans tussen risico, kosten en prestatie. Veelal zijn nieuwe werknemers niet geschoold in asset management, waardoor

bedrijven genoodzaakt zijn om ze intern op te leiden. Deze trainingen en workshops worden vaak als “droog” ervaren en slagen er nog onvoldoende in om een realistisch beeld van asset management mee te geven. Hierdoor blijft opgedane kennis minder goed hangen en heerst er een minder urgent gevoel. Dit kan en moet anders volgens de makers van de Asset Management Experience. 

Een versterkte leercultuur en beter inzetbaar personeel door spelervaring 

Met de Asset Management Experience kunnen starters, mediors, seniors en gemixte teams effectiever leren, reflecteren en kennis delen doordat ze het proces écht ervaren. Middels een simulatie worden de ontwikkelingen op het gebied van asset management behandeld. De samenwerking tussen de domeinexperts van Ivy Global en Veerenstael en de serious game designers van Raccoon Serious Games zorgt voor een schaalbare, inhoudelijke én activerende beleving. 

‘Goed en proactief onderhoud is een vak dat je tot voor kort eigenlijk alleen primair onder de knie kreeg door jarenlange ervaring. Als je je realiseert dat er steeds meer wordt geproduceerd met complexe productielijnen en machines, begrijp je dat dit leerproces sneller en effectiever moet. Serious games zorgen ervoor dat je in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring opdoet. Met de Asset Management Experience zetten we het vak asset management in de hoogste versnelling!’ Aldus Richie van Heuven van Staereling, Commercieel Directeur bij Raccoon Serious Games. 

Van brandjes blussen naar brandjes voorkomen 

De Asset Management Experience simuleert een koekjesfabriek waar het nog niet zo lekker loopt. Er zijn veel onverklaarbare storingen en zelfs meerdere veiligheidsincidenten. Aan de spelers de taak om in verschillende rondes te investeren in deze fabriek. Hierbij proberen de spelers productiedoelen te behalen en de kans op storingen te verminderen. Spelers kunnen bijvoorbeeld investeren in data om zo weloverwogen keuzes te maken. 

Volgens Ivan Hermelijn, Project Manager bij Ivy Global zie je tijdens het spel direct wat de effecten zijn van de beslissingen die je als team maakt. ‘Spelers ervaren welke facetten en componenten invloed hebben op elkaar en zijn actief bezig met het maken van de juiste keuzes. Op een interactieve manier gaan spelers tijdens het spel proactief te werk in plaats van reactief. Van brandjes blussen naar brandjes voorkomen.’ 

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Gerben van den Hoof, Raccoon Serious Games, 06 48517838

 

Het team van Raccoon Serious Games, Ivy Global en Veerenstael tijdens de oplevering van de Asset Management Experience

EINDE BERICHT 

Uitgelicht