Reym non-man entry reinigingstool voor vaten en ‘kleine’ tanks

REYM heeft samen met StoneAge Waterblast Tools een nieuw reinigingstool ontworpen om vaten en ‘kleine’ tanks te reinigen zonder te betreden; het zogenoemde “mini cannon”.
Dit mini cannon kan ruim 360° om z’n as draaien, is gecertificeerd op 1000bar /130ltr en is voorzien van een camera met verlichting. Hij weegt maar 20kg, dus er is geen kraan nodig om hem op te bouwen. Het mini cannon kan gemonteerd worden op een 8” flens of groter.

Door de camera zijn we in staat om heel gericht te reinigen. Hierdoor is het demonteren van diverse beveiligingen op vaten en tanks niet nodig wat de downtime zal verkorten. Ook wordt er door het gericht reinigen minder spoelwater gebruikt en besparen we voor de klant op afvoerkosten.

Het mini cannon blijkt een waardige toevoeging aan de verschillende non-man entry mogelijkheden waar REYM over beschikt. Zo is het succesvol ingezet voor het reinigen van een tank met koolwaterstoffen waarvan de LE- waarde (het explosiegevaar) in de tank hoog was. Uit veiligheidsoogpunt is gekozen voor non man entry reiniging met behulp van het mini cannon in een inerte omgeving. Het mini cannon is voorzien van een zone 0 camera en zone 0 verlichting en werd in dit geval ook aangestuurd met 7 bar stikstof. Na het reinigen met het mini cannon werden er geen koolwaterstoffen meer gemeten in de tank en was de LEL waarde teruggebracht naar 0%.

Ook is het mini cannon succesvol gebruikt voor het reinigen van een NORM-besmette degasser in de Geothermie. Op de reinigingslocatie bevond zich een geothermische injectie- en productieput en bij de winning van aardwarmte kunnen radioactieve stoffen (NORM) meekomen in het productiewater. Deze stoffen verzamelen zich in een zogeheten degasser tank. REYM is gevraagd deze degasser te ontdoen van de NORM-besmette inhoud. We hebben ervoor gekozen om het vat te ledigen en te reinigen met een op het mangat gemonteerd mini cannon.

Omdat de tankinhoud NORM-besmet is wordt er gewerkt met een vooraf opgesteld NORM-werkplan en specifiek toezicht. Tijdens de uitvoering is bekeken door middel van een acceptatie test of het mini cannon geschikt is voor het reinigen van NORM-objecten. De conclusie is positief: het mini cannon mag gebruikt worden als complexe decontaminatie in een gesloten systeem.

Specificaties mini cannon:
Draait 360° om zijn as
Is gecertificeerd op 1000 bar/ 130 liter
Beschikt over een ATEX Zone 0 camera
Past door een 8”nozzle (binnenkort ook door een 6”nozzle)
Kan worden aangestuurd door eigen Hoge Druk pompen
Weegt 20 kg en is daardoor te tillen (geen kraan nodig)

Uitgelicht