Riwal genomineerd voor social impact award 2018

Riwal, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, is door Baanbrekend Drechtsteden genomineerd voor de Social Impact Award 2018. Baanbrekend Drechtsteden is een initiatief van de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland die hun krachten gebundeld hebben om vraag en aanbod van werk bij elkaar te brengen. Zij maken het voor werkgevers aantrekkelijk om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking in te zetten.

Baanbrekend Drechtsteden heeft Riwal genomineerd voor de Social Impact Award 2018. Het realiseren van ‘social impact’ speelt een steeds belangrijkere rol bij ondernemingen in de Drechtsteden. Met deze award wil Baanbrekend Drechtsteden de ondernemer met de grootste maatschappelijk relevantie in het zonnetje zetten. Daarnaast wil de organisatie andere werkgevers inspireren en laten zien dat social impact ook economische impact kan hebben.

Baanbrekend Drechtsteden nomineert ondernemingen die laten zien dat een gezonde bedrijfsvoering prima samen kan gaan met het aan het werk helpen van mensen met een beperking. Riwal is één van de in totaal 31 genomineerden.

In 2017 is de Social Impact Award voor het eerst uitgereikt aan Subway die volgens de jury de meest sociale ondernemer was. Dit jaar wordt voor de tweede keer de Social Impact Award uitgereikt. Het verschil met vorig jaar is dat er twee Awards uitgereikt worden. Net als vorig jaar een vakjuryprijs, waarbij een onafhankelijke vakjury bepaalt welke ondernemer de Social Impact Award in de wacht sleept. Nieuw dit jaar is de publieksprijs, waarbij de ondernemer wint die de meeste stemmen ontvangt van het publiek.

Baanbrekend Drechtsteden: “Wij hebben Riwal genomineerd omdat het een werkgever is die het belangrijk vindt om maatschappelijk betrokken te zijn. Het bedrijf heeft bewust een aantal functies gecreëerd waar kandidaten met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Kandidaten worden daarbij goed begeleid en kunnen zich ook verder ontwikkelen door onder andere cursussen te volgen. Riwal biedt vast werk en dus perfectief. Kandidaten worden direct opgenomen in de organisatie en gewaardeerd. Riwal toont oprechte interesse in de kandidaten, zien ze als volwaardig personeelslid en bieden hen hiermee een mooie toekomst.”

Peter Heijkoop, Portefeuillehouder Werk & Inkomen van de Drechtsteden, laat weten: “Ik ben heel blij met alle sociale ondernemers in onze regio. En dat mogen er nog meer worden. Sociaal ondernemers zijn onmisbaar, omdat zij ook mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen, ofwel mensen die anders aan de kant staan. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen”.

Johan van Klinken, Country Manager Riwal Benelux, licht toe: “Riwal is een typisch Dordts bedrijf dat altijd een verbinding heeft en zal blijven zoeken met de burgers in de omgeving. Deze verbinding willen we samen en ook met degenen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben aangaan. Met onze aanpak en behaalde resultaten hopen wij een inspiratie te zijn voor andere bedrijven in de regio, waardoor zij zich ook aansluiten als sociaal ondernemer bij Baanbrekend Drechtsteden.

 

Breng hier je stem uit.

Uitgelicht