Riwal luistert naar de klant als bron van innovatie

Opdrachtgevers in de bouw vragen bij aanbestedingen steeds vaker EMVI: Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Maar ook in andere segmenten wordt het steeds belangrijker om roet en fijnstof te verminderen. Opdrachtgevers kijken niet uitsluitend naar de prijs, maar ook naar andere aspecten, zoals duurzaamheid en de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Riwal biedt haar klanten 100% elektrisch aangedreven, dus duurzame hoogwerkers aan om in die vraag te voorzien.

Duurzaam werken op hoogte

Duurzaamheid is voor Riwal een belangrijk aandachtspunt, zowel in de eigen bedrijfs-voering als in de verhuur van materieel. Zo was Riwal de eerste die, in samenwerking met KLM, dieselaangedreven hoogwerkers ombouwde tot 100% elektrisch aangedreven machines. Met deze machines kan de vliegtuigmaatschappij in de hangars onderhoud plegen in een schonere werkomgeving.

De samenwerking met KLM om hoogwerkers milieuvriendelijker en schoner te maken is illustratief voor de werkwijze van Riwal. De accountmanagers voeren gesprekken met klanten waarbij ze de behoeften van de klant inventariseren door vragen te stellen. Nadat deze behoeften in kaart zijn gebracht, ontvangt de klant een advies op maat. Het voordeel van elektrische hoogwerkers is dat deze alleen energie gebruiken als ze daadwerkelijk worden gebruikt.

Een voorbeeld van een duurzaam alternatief voor diesel-aangedreven machines is het omzetten van deze machines naar 100% elektrisch. De machines hebben geen emissies en lage geluidsniveaus, waardoor ze gunstig zijn voor het milieu en de operators. Vandaar dat Riwal sinds 2014 zelf een knikarmhoogwerker van 26 meter en drie types telescoophoogwerkers van 28, 38 en 43 meter heeft omgezet.

Wil je meer lezen over projecten van Riwal zoals Shell TapUp, My Riwal app en VR Safety Truck? Klik hier voor het hele artikel.

Uitgelicht