Start-ups van EIT InnoEnergy in the spotlight

EIT InnoEnergy is de drijvende kracht achter innovatie voor duurzame energie in heel Europa.

We ondersteunen innovatie en investeren daarin tijdens het hele traject – van opleiding tot eindgebruiker. Via ons netwerk van partners verbinden we partijen in heel Europa: niet alleen brengen wij uitvinders en bedrijfsleven samen, maar ook afgestudeerden en werkgevers, onderzoekers en ondernemers en bedrijven en markten.

We zijn actief op drie essentiële terreinen van de innovatiemix:

  • Onderwijs, om een bijdrage te leveren aan goed opgeleide en ambitieuze arbeidskrachten die de eisen rondom duurzaamheid en de bijbehorende sectoren begrijpen.
  • Innovatieprojecten, om ideeën, uitvinders en bedrijfsleven samen te brengen voor commercieel aantrekkelijke technologieën met concrete resultaten voor de klant.
  • Diensten bij het opzetten van bedrijven om ondernemers en start-ups te ondersteunen die met hun innovatieve aanbod zorgen voor uitbreiding van Europa’s energie-ecosysteem.

Het samenvoegen van deze disciplines zorgt voor een maximale impact van elke discipline afzonderlijk, brengt de ontwikkeling van marktklare oplossingen in een stroomversnelling en creëert een vruchtbare omgeving waarin we de innovatieve resultaten van ons werk op de markt kunnen brengen.

In de komende weken zullen er een aantal van de concrete projecten meegenomen worden in de iTanks nieuwsbrief. 

InnoEnergy werd opgericht in 2010 en wordt ondersteund door het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT).

Uitgelicht