Sam Safety vanaf nu Bolster Safety

De wereld is volop in beweging. Technologische en industriële ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op, waardoor werknemers hun kennis en kunde continu up-to-date moeten houden. In de haven, waar een kleine fout enorme gevolgen kan hebben, is veiligheid een belangrijk thema en heeft dit de hoogste prioriteit.

Het is een gemiste kans dat veiligheidsinstructies in de industrie op veel plekken nog steeds op een klassieke manier worden overgebracht – door informeren, toepassen, toetsen – en met ouderwetse middelen. Zo zit men tijdens veel toolboxsessies lekker warm binnen in de keet en luistert men passief naar een verhaal over veiligheidsrisico’s. De nadruk ligt op informeren en niet zozeer op leren. De vraag is of deze informatie écht blijft hangen. Dat kan beter!

Precies om die reden is in 2015 door TNO, iTanks en Malmberg SAM Safety opgericht. SAM is een afkorting van Safety At Mainport. Veiligheid in de haven. SAM is een digitaal leermiddel met een groot aantal modules – tot nu toe meer dan 150 – en verschillende games. Met SAM worden medewerkers getraind op het gebied van veiligheidsrisico’s, door middel van korte 10 minuten veiligheidstrainingen.
Dit biedt SAM nog steeds, maar inmiddels doet SAM veel meer. Ze zijn ook expert in veiligheidsscreening bij dagelijkse poorttoegangen en SAM wordt gebruikt voor onboarding bij turnarounds en projecten.

Zo houden we met elkaar de werkvloer veilig. Niet alleen in de haven, maar in elke risicovolle industrie. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van Europa. En binnenkort ook in de rest van de wereld.

Nieuwe naam
Safety At Mainport dekt de lading niet meer. Het was tijd voor een nieuwe naam:

To bolster is Engels voor veiligstellen, ondersteunen en opkrikken. Met Bolster wordt alles beter en sterker. Bolster your skills, Bolster your safety en ook: Bolster your insights.

Waar bij SAM de nadruk lag op effectiever trainen, richt Bolster Safety zich daarnaast ook op inzicht in de capaciteiten van het team. Wat gaat er goed? Waar liggen de verbeterpunten? Wie heeft er extra training nodig? Effectief en efficiënt kunnen bijsturen dus. Bolster Safety biedt concrete handvatten om de vakkennis in het team op peil te houden en brengt risico’s in kaart. Zodat met concrete acties de veiligheid vergroot kan worden.

Wellicht binnenkort ook in jouw organisatie? Kom met Bolster Safety in contact en zij vertellen je graag meer.

Bolster Safety
Parallelweg 1
3112 NA Schiedam
T: 085 902 1201
E: info@bolstersafety.nl

Uitgelicht