Schrijf jouw innovatieve oplossing voor offshore windparken in voor de RWE Innovation Competition

Heb jij een oplossing om windparken beter te integreren in het energiesysteem, om de ecologie te verbeteren of om meer circulaire windparken te creëren? En sta je ervoor open om jouw oplossing naar een hoger niveau te tillen door samen te werken met een van de grootste offshore windontwikkelaars ter wereld? Schrijf je dan in voor de RWE Innovatie Competitie!

 

Als marktleider zoekt RWE naar offshore-oplossingen op het gebied van ecologie, systeemintegratie en circulariteit. RWE zet zich in voor het verkennen en ondersteunen van innovatieve oplossingen die niet alleen het tempo van de inzet van offshore wind kunnen versnellen, maar ook kunnen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van offshore windparken wereldwijd. Daarom nodigt RWE start-ups, scale-ups, onderzoeksinstituten en meer uit om een oplossing (hardware of software) voor te stellen waarvan jij denkt dat deze kan helpen bij het stimuleren van innovatie in RWE’s offshore windparken.

Op het gebied van ecologie zoekt RWE naar innovatieve oplossingen die lokale ecosystemen rond offshore windparken verbeteren. Voor het circulariteitsdomein zoekt RWE naar innovatieve oplossingen die bijdragen aan het vergroten van de circulariteit en het minimaliseren van afval gedurende de volledige levensduur van een offshore windpark. En op het gebied van systeemintegratie zoekt RWE naar innovatieve offshore-oplossingen die de systeemflexibiliteit vergroten of inperking minimaliseren.

De winnaars krijgen toegang tot het wereldwijde offshore windportfolio van RWE. Winnaars van de vorige competitie waren opgenomen in de biedingen voor Hollandse Kust West kavels VI & VII in Nederland. Daarnaast maken de winnaars deel uit van het Technical Innovation-programma, dat toegang geeft tot vooraanstaande experts en de mogelijkheid biedt om de voorgestelde oplossing verder te ontwikkelen, testen en opschalen in innovatieprojecten.

Je kunt je voorstel tot 17 april 2023 om 23:59 uur per e-mail indienen. Meer informatie, inclusief het inzendformulier, is te vinden op Innovation Competition (rwe.com).

 

Uitgelicht